Mi miatt mennek rossz irányba gazdaságilag a dolgok a világban?
Nem ez az egyetlen ok, de érdekes olvasmány:
"Nem ez az egyetlen ok, de érdekes olvasmány: "
Sőt, ez messze csak okozat.
Semmi köze a valódi okokhoz.
""Sir Butcher válasza:
Hogy ne már!
Hedonizál az egész világ, miközben az elmúlt 10-15 évben olyan perverz jövedelem elszívás ment végbe a nagytőke irányába ami példátlan és indokolatlan.
"az elmúlt 10-15 évben olyan perverz jövedelem elszívás ment végbe a nagytőke irányába"
Nem is a jövedelmükből pazarolnak az emberek, hanem hitelből. USA-ban ez általános gyakorlat, nálunk csak most kezd bejönni, sajnos.
Kérdező, szerintem neked kész válaszod van a kérdésedre. Megosztod velünk? :)
"Akkor félreértettem. Aktuális gazdasági jellegű a kérdésed, vagy inkább filozófiai/szociálpszichológiai?
Nem lehet a gazdasági szempontokból kiemelni a szocpolitikát, mert ugye a termelés oldalán és a fogyasztás oldalán is az ember áll. Az az, alapvetően formáló hatással vannak egymásra.
A kérdés komplexebb egy sornál, és bár nekem határozott elképzelésem van a történtekről ami logikailag is és a valóságot is teljesen lefedi, ahogy az események alakulása is alátámasztja.
Kíváncsi vagyok mások véleményére, arra hogy a mélyebben megvalósult okokat miként látják mások.
""Kérdező, szerintem neked kész válaszod van a kérdésedre. Megosztod velünk? :)
Igen, nagyon jól látod!
De nem veszekedni szeretnék, hanem a témát megvitatni másokkal. Nem erőszakoskodni, hanem levonni konzekvenciákat.
Bár az én érvelésem elég logikus és konzekvens, de másokét is elfogadom ha hasonlóak.
Szeretném ha nem csak a felszínt találnánk meg.
A hitel meg nem magától jön, azt valakiknek el kell bírálni a kockázataival és a hatásaival együtt kezelve.
Az az, nagyon magasról kell eldönteni, főleg globális szinten hogy meddig érhet a takaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!