Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Moldovában tényleg olyan...

Moldovában tényleg olyan rossz az élet?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy Moldova még Afrikában sem számítana fejlettnek. Ez mit jelent? Ha nem termelnének maguknak az emberek, akkor éhenhalnának? Orvosi ellátás, közoktatás milyen? Mennyivel rosszabb, mint mondjuk Albánia, Bulgária vagy Magyarország?
2012. júl. 7. 23:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Románia olyan szintű ország, mint Magyarország, ami nem gazdag, de nem is szegény, Európai szinten szegényeknek számítunk, de Moldova olyan, mintha Magyarország legelmaradottabb térségeiben lennél. Mondjuk Dél-Baranyában, vagy Észak-Borsodban, vagy a Nyírségben...
2012. aug. 16. 15:58
 12/13 anonim válasza:
Jártam Moldovában. Szegénység van, az tény. De azért ne középkort képzeljél el, meg nyomornegyedeket. (legalábbis én nem láttam ilyet). A fővárosban voltam. Sok a piac, nagy széles utak, a belváros karban van tartva. Bár építészetileg nem nagy durranás. Van 1-2 érdekesebb dolog, pár templom. Vannak nagy élelmiszerboltok, széles áruválasztékkal. Én kipróbáltam a sörüket, vettem péksüteményt, pár helyi terméket. Azok nem voltak rosszak. Van egy szép városi parkjuk. A külváros, ahogy én láttam panelrengetegből áll. Rossz tapasztalatom az emberekkel nem volt, nekem segítettek, rosszindulatot nem tapasztaltam. Összességében csak azt akartam mondani, hogy szegény ország, amúgy olcsó is minden, de nem középkort, vagy afrikai állapotokat kell elképzelni. (ahogy én láttam)
2013. ápr. 8. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:
Igen! olyan, mint a Nyírség...
2013. ápr. 15. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!