Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az olyan országokban ahol az...

Az olyan országokban ahol az adók alacsonyak, miből gazdálkodik az állam?

Figyelt kérdés
Pl. az USA-ban, ahol nem is elsősorban a szövetségi állam kasszájába folyik be a pénz és a state tax is alacsony a legtöbb esetben, miből van pénz fenntartani a rendszert? Csak azért megy ez így jól, mert az állam sok minden alól kivonja magát és nem osztogat segélyeket vagy alapból sokkal jobban gazdálkodnak a pénzzel?
2009. júl. 4. 05:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
41%

"Mindenkit ellátnak a sürgősségin"

Frászt mindenkit. A sürgősségi eseteket látják el sürgősségin. A fogszuvasodástól a sclerosis multiplexen át a rákig sok minden nem sürgősségi eset.

"Azt sem hiszem, hogy csak a gazdagok járhatnak egyetemre"

Vannak bizonyos államokban bizonyos mennyiségben tandíjmentes állami egyetemek. Ezek rendszerint jóval gyengébbek a magánegyetemeknél. Jobb egyetemeken egy félév 5-10 ezer dollárba kerül. Az átlagos amerika diák kb. 50 ezer dollár diákhiteltartozással indul neki az életnek diploma után, de nem ritka a 100-200 ezres tartozás sem.

"vannak ösztöndíjak a kiemelkedő tanulóknak és diákhitel is."

Ösztöndíjak: néhány darab egyetemenként. Diákhitelről meg ld. feljebb.

"Magyarországon meg semmi sincs szolgáltatás szintjén.

Főleg az egészségüggyel vannak problémák."

A magyar eü. nem sokkal rosszabb, mint az amerikai, csak kb. harmadannyi pénzből. Rámondhatod, hogy ez semmi, csak kissé elvakult a nézőpontod.

"Nem értem, hogy miért nem látják be az emberek, hogy az állam nem képes fenntartani és a privát eü. sokkal jobb lenne."

Azért nem látják be, mert nem igaz.

Állításodat a téma egyetlen szakértője sem támasztja alá. Nem szakértők, hanem egy-két szélsőséges publicista szajkózza csak, hogy a privatizált eü. egyértelműen jobb. Olvass utána a témának, mielőtt elkezded osztani az észt. Ajánlom Kornai János "Egyéni választás és szolidaritás" című könyvét. Művelődj.

"Most is ugyanúgy odaadják a pénzt, csak az orvos zsebébe."

Kivéve, ahol és aki nem. Meg az sem mindegy, hogy mennyit. Ennek a témának is utánaolvashatnál, mielőtt okoskodsz róla.

2009. júl. 5. 07:12
 12/19 A kérdező kommentje:
07:12: te már csak nagyon tudod, hogy hogy megy az egyetemeken meg a kórházakban. Én itt élek az USA-ban már évek óta, mikor visszamegyek Magyarországra, ledöbbenek, hogy pl. a kórházakban mi van. Nem hiszem, hogy ilyen stílust meg szabadna engedni ezen az oldalon. Ajánlom, hogy olvass el pár illemtan könyvet, mert egy bunkó paraszt vagy...
2009. júl. 5. 07:35
 13/19 anonim ***** válasza:
59%
Nem azért mondom de én is az kint élek. Bár nem tudom te melyik államban,én Lousiana-ban és itt valóban biztosítás nélkül csak életmentést csinálnak a sürgősségin. Vagy ambuláns kezelés van,de a gyógyszerek is megfizethetetlnül drágák. Nincs támogatás semmilyen gyógyszeren, egy életmentő szívgyógyszer 10-20 dollárba kerül, egy fájdalomcsillapító, úgyszintén majd 30 dollár. Ami valljuk be azért meglepően sok. És régen még átcsempészhettél otthonról pár doboz coldrexet,de ma már annyira ellenőrzi,h plusz egy üveg vizet se vihetek fel a gépre. Az egyetemek szintén tragédiák,de nem csak azok, tudhatnád jól,h az állami iskolák sem túl jó hírűek. Viszont valóban sok ösztöndíj van az otthoni helyzethez képest ,de az ,h otthon egy átlag egyetemeken van mondjuk 10 ösztöndíj itt meg 100 nem jelenti azt,h arányaiban több lenni. A Columbiára anno több mint 50 ezren jártunk, azért 100 ösztöndíj nem vágott földhöz senkit. Arról nem is beszélve, h a szakosodás után már csak a kiemelkedőek kapnak, ami max évfolyamonként kettő, és ha jól emlékszem az első évben nem is jár. Na mindegy bonyolult rendszer, de azért sztm a miénk ember barátibb, aláírom lehet,h a gazdasággal már nincs ugyanilyen jó barátságban.
2009. júl. 5. 10:18
 14/19 anonim ***** válasza:
59%

"A magyar eü. nem sokkal rosszabb, mint az amerikai"

MICSODA???!!!

2009. júl. 5. 11:14
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Sőt sztm a magyar eü jobb ,mint az amerikai. Ennek sok oka van,de ha nagyon szeretnéd kifejthetem neked.
2009. júl. 5. 12:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Sok orszagenal jobb a Magyar eu, pedig mindent elkovetnek, hogy tonkre tegyek es szetzuzzak! Eltem Franciaorszagban, Cipruson, jelenleg Hollandiaban elek es a magyar orvosok szakertelme, az alapszinten jaro dolgok, es a hozzallas magasan a tobbi orszag szintje felett van. Lehet hogy 50 eves a rontgen, lehet h mallik a fal..de el, mukdoik. Inkabb segitenetek kellene fenntartani, mint okoskodni rola es szapulni (kerdezonek)Ha meg annyira be vagy tojva a "nagy amerikai zsido alom"tol...hat ott elsz. Felejtsd el szepen a nyelvet es ne menj tobbet haza. Nem elso leszel, nem is utolso, es kotve hiszem, hogy tul sok embernek hianyozna a lenezes es a fanyalgas (ja bunko vagyok, ez a vedjegyem. De mindig igazam van)
2010. aug. 1. 12:02
 17/19 A kérdező kommentje:
Azt nem te fogod megmondani, hogy mit tegyek. A szemelyeskedesednek semmi koze nincs a kerdesemhez. Szultem Magyarorszagon es az USA-ban is, nem kicsi a kulonbseg szinvonalban, hozzaallasban. Azzal egyet ertek, hogy a magyar orvosok jobban kepzettek, de ettol meg nem koteles a beteg elturni a bunko, flegma, penzehes, sajat zsebre dolgozo viselkedesuket (vannak kivetelek, de keves).
2010. aug. 2. 06:14
 18/19 anonim ***** válasza:

ma 06:14

Azt nem bírod felfogni, hogy Magyarország a fele akkora fajlagos GDP-je kb. 6-7%-át költi eü.-re, míg az USA a saját GDP-je kb. 12-15%-át. Azaz az USA egy főre számítva 4-szer annyit költ eü.-re. Ehhez képest az USA-ban nem 4x olyan magas színvonalú az eü. ellátás, ha ezt egyáltalán lehet kvantifikálni. Pl. mert 50 millió ember nem is jut eü. ellátáshoz. (Ez most fog változni a reformok eredményeként). Persze ha mindenáron csak bizonygatni akarod, hogy az USA mennyire nagyszerű hely, akkor csak szajkózd tovább (csak hát akkor minek álcázod az egészet "kérdésnek"), és parasztozd le a más véleményen lévőket, a te bajod, hogy ilyen vagy, engem különösebben nem hatnak meg ellenszenves idegenek lelki problémái.

2010. aug. 2. 14:39
 19/19 A kérdező kommentje:
Azert irtam, hogy bunko vagy, mert olyan a stilusod. Nekem nincs lelki problemam, mert itt nem kell olyan emberekkel foglalkoznom, mint te. A kerdesem kerdes volt es nem zavar, ha mas valakinek a velemenye, de a bunkozas, szemelyeskedes, hulyenek nezes, az sok. A masik meg az, hogy te meg azt nem tudod megerteni, hogy en tapasztaltam mindket eu-t. Azt irod, hogy mar aki ad halapenzt es mennyit...az orvosok elvarjak sok esetben, sot meg az osszeget is megszabjak. Ha nem adsz, nincs mutet vagy par honap mulva, amikor mar lehet, hogy nem is elsz. Szoval nem a magyar allam kolt sokat az eu-re, hanem a betegek, csak errol nincs feljegyzes, mert nem legalis penz.
2010. aug. 2. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!