Szerintetek melyik országnak van több befolyása és melyik a jobb Francia vagy Spanyol? én inkább a franciákra tippelnék :D
miért mondasz ilyet ? :(
:DDD
De amúgy tényleg, miért teszel mindenhova ":D" jelet, ha nem is szánod nevetésnek? :s
Egyébként meg, hogy mi jobb, az attól is függ, hogy milyen szempontból gondolok?
- országok élhetősége?
- gazdasági helyet?
- mint tanulandó nyelv?
- emberek barátságossága?
- mennyire könnyű kiköltözni?...
Szóval nagyon nem mindegy, hogy milyen szempontból tetted fel a kérdést, pontosan mire vagy kíváncsi?
Akkor viszont nem lehet egyértelmű választ adni, mert ebből egy pár eleve szubjektív (pl. ki melyik nyelvet tanulja könnyebben, én pl. a spanyolt a franciánál, az biztos, németül meg már tudok, úgyhogy azzal nem tudom összehasonlítani), másrészt meg mindegyikre más a válasz, mert pl. Spanyolország gazdasági helyzete jelenleg ugyanúgy mélypontom van, mint Magyarországé, de ettől függetlenül az emberek nagyon barátságosak ott, a németek jó helyzetben vannak, de amennyire régen szerették a magyarokat, egy részük most olyan ellenséges lett... Franciák tapasztalatom szerint nincsenek oda az idegenekért, max., ha beszéled a nyelvüket...
Szóval erre így nincs egyértelmű válasz.
Franciaország sokkal befolyásosabb a régi gyarmatai révén, a régi spanyol gyarmatok már nincsenek ANNYIRA szoros viszonyban az egykori anyaországgal, mint egyes volt francia gyarmatok.
Másrészt Franciaországban 64 millióan élnek, míg Spanyolországban csak 47 millióan, így már a méreténél fogva is Franciaország a befolyásosabb.
Viszont ha a francia-német viszonylatot nézzük, akkor a németek állnak "nyerésre". A gazdaság stabilabb lábon áll, és még többen lakják Németországot, mint Franciaországot (81 millióan).
Az EU országok fejlettségét egyébként lehet mérni az EU-átlagtól való eltéréssel is, ebben a kategóriában Spanyolország az EU-átlagot mindössze 3%-kal haladja meg, míg Franciaország 7%-kal, Németország pedig 16%-kal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!