Ha Hitler békén hagyja a zsidókat, és Teller nekünk találja fel a hidrogénbombát, akkor megnyertük volna a háborút?
Igazad lehet.
Ezek szerint Horthy direkt jót tett az emberiségnek a Numerus klausussal, mivel a zsidóinkat katapultálta fejlettebb kultúrákba, ahol kifejthették tehetségüket.
Most már értem, mért állítanak neki szobrot :)
Bocs, de nem tudom, ki az a Fiona meg ki az a Shrek.
Ők mit találtak fel?
Ha feleslegesnek találod a kérdésemet, nem kell válaszolnod rá.:)
Én nem tartom feleslegesnek.
Milyen háborút? Az első H-bomba 1952-ben készült el.
Ha az atombombára gondolsz, annak a gyártása annyira költséges, hogy a II. világháború idején egyedül az USA-ban volt értelme foglalkozni vele. Ők is csak '45 nyarára készültek el vele, pedig egy közepes város méretű gyárat építettek csak az urándúsítás céljára. A SZU-nak pl. csak 1949-re sikerült előállítania az atombombát. Ha az atombomba kifejlesztésében résztvevő magyar tudósok mind itthon maradnak, akkor nemcsak nem lett volna ebből magyar atombomba, hanem valószínűleg ezek a tudósok sem váltak volna különösebben jelentőssé, mert nem tudtak volna élvonalbeli kutatásokat folytatni. Erre csak az USA-ban volt mód, meg kisebb mértékben Németországban és Franciaországban.
"Tellert már azelőtt sikerült itthonról elüldözni..."
Igen, az egyetemre nem vették fel a Numerus Clausus miatt, ezért azt Németországban végezte el, ott még megtehette. De onnan már Hitler miatt kellett menekülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!