Libanonba menni veszelyes?
Azt hallottam eleg korrupt.Esetleg elrabolhatnak, szervkereskedelem vagy egyeb mas veszelye van?
Meg ugye Sziria ....bar en a fovarosba mennek.
A valaszokat. Koszi elore is.
Libanonba normális körülmények között is elég veszélyes az odautazás, de jelenleg kiemelten nem ajánlatos odamenni, még Bejrútba sem, de főleg Tripolit ajánlatos elkerülni. Ennek az oka a szíriai felkelés, amely eléggé félő, hogy átterjed Libanonra is. Tripoliban már tavaly is történtek összecsapások szunniták és síiták között, de idén májusban egyre intenzívebbé váltak a fegyveres összecsapások, ami arra késztette a hadsereget, hogy harckocsikkal szállta meg a város egy jelentős részét. Májusban Bejrútban is meggyilkoltak katonák két szunnita vallási vezetőt (mondjuk a muftik voltak a hibások, mert nem álltak meg egy katonai ellenőrzőpontnál a figyelmeztetések ellenére sem), amiért május 20-án itt is egymásra támadtak a két muszlim felekezet tagjai, rakétavetőkkel és kalasnyikovokkal. A hadsereg viszonylag hamar megfékezte a lövöldözést, de csak két halálos áldozat és több mint egy tucat sebesült árán.
Egyszóval: én nem ajánlom, hogy most utazz oda, szerintem várd meg amíg tisztázódik a szíriai helyzet, másképp előfordulhat, hogy egyik napról a másikra egy háborús övezetben találod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!