Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Megadnák a letelepedési (és...

Megadnák a letelepedési (és munkavállalási) engedélyt Svájcba, ha a svájci nagykövetséghez fordulok Magyarországon?

Figyelt kérdés

18/F vagyok, szeretnék még az egyetem alatt kimenni Svájcba, és ott dolgozni, vagy egyetemet befejezni.

De lehetséges az, hogy megadják a letelepedési és munkavállalási engedélyt (valamint a beutazásit) ha a magyarországi svájci nagykövetségen érdeklődök? Vagy máshol hol tudnék?

Szerintetek ez lehetséges, vagy ott annyira nem szeretik a bevándorlókat, hogy kidobnának az országból?:(

Vagy mi a helyzet az ottani bevándorlókkal?

Amúgy a kiválasztott város az vagy a főváros Bern, vagy pedig Zürich.

Szerintetek?

2012. máj. 9. 17:09
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Jó hát először szeretnék dolgozni meg ott lakni, az állampolgárság mellékes:)

Amúgy én úgy tudtam h az Ázsiából meg Afrikából érkezőknek is szigorították. Vagy nem?

2012. máj. 9. 20:21
 12/13 anonim ***** válasza:
40%
Svájc az nagyon kemény dió.Nekem a rokonaim élnek ott,és rendszeresen jártam ki látogatóba.Már nagyon régen nem lehet "ott maradni".Én nem is akartam,és még így is óvatosak voltak a hatóságok,egy hosszabb látogatás alkalmával.
2012. máj. 10. 01:41
 13/13 anonim ***** válasza:

nem is kell engedély hozzá. Svájc majdhognem része az Európai gazdasági Térségnek, még akkor sem ha nem.

az europa portálon meg lehet szépen nézni, hogy magyar állampolgárnak Svájcba lehet mennie dolgozni minden további cécó nélkül.

2014. jan. 3. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!