Nem kéne valami nemzetközi embargó vagy más megoldás Kanada ellen a bébifókák miatt?
Nehéz erről a témáról érzelmek nélkül beszélni, de próbáljatok meg tárgyilagosak lenni a hozzászólásaitokban, és ne arra menjetek rá, hogy ti mit csinálnátok ezekkel a "vadászokkal".
Nem értem, hogy egyéni kezdeményezéseken kívül semmi politikai nyomásgyakorlásról nem lehet hallani. Máshol ha egy rendőr megpofoz egy újságírót, már a Naprendszeren is túl megy a felháborodás.
Nincs torta valamelyik kanadai kormánytag arcába külföldi látogatása során?
Sporteseményen vagy koncerten nincsenek transzparensek amelyek megzavarják a kanadai sportolókat és előadókat?
Az ENSZ sem pírít oda nekik?
Hírességek sem mondják le látványosan kanadai útjukat óriási csinnadratta közepette, és a többi ország politikusai sem veszik napirendre a kérdést.
Vagy csak én nem vagyok elég tájékozott?
Szép dolog a környezet és az élővilág védelme, fontos is, hogy a gyerekek érzelmi alapon azonosulni az üggyel.
Ha kialakult az érzelmi kötődés (pl. az aranyos hófehér védtelen fókabébik kapcsán), akkor ideje továbblépni, tanulni, kutatni, érdeklődni.
Az USA pl. nem írja alá a szén-dioxid kibocsájtás önként vállalt csökkentéséről az egyezmént. A harmadik világban úgy általában veszik semmibe a természeti értékeket. A fenntrathatóság amúgy is csak mítosz.
Itthon soha nem látott szintre emelkedett a ragadozómadarak mérgezés miatti elhullása. A legeltetés drasztikus csökkenése miatt átalakulnak a védett gyepes területek. Hosszan lehetne folytatni itthon is.
Tessék továbblépni!
na azért ne essetek át a másik oldalra kedves válaszolók!
Az hogy sok más probléma is van még nem jelenti hogy ez sem számít!
Én pl ezért támogatom a greenpeacet. Szerintem kicsit vadak és "sötétzöldek" de úgy gondolom hogy azok a görögök akik pl az agyonvert delfinek vérével festik vörösre az öblöt vagy azok a japán bálnavadász hajók akik "csak kutatási" célból vadásznak, netán ugye a bébifókák ügye. Nos őket sem nagyon érdekli a természet és bárkit átvernek, lefizetnek hogy csinálhassák! Vagyis egy kedves és aranyos kis szervezet nem sokat ér!
Magyarországon az olasz vadászok ellen vagy a madármérgezők ellen se nagyon lép más fel csak pár fanatikus környezetvédő(szerintem a kommentelők se tettek még egy szalmaszálat se keresztbe értük)!
Vagyis szervezetek támogatása akik ezek ellen küzdenek! A kutyakinzók ellen sem lehet kedves módszerekkel küzdeni nálunk! Én nem tudok mást tenni mint azokat támogatom akik keményen fellépnek ezek ellen az emberek ellen!
A mi városunkban több üzletben van kirakva kis dobozka, a helyi kutyamenhely részére felajánlásokat lehet bele rakni. Szinte sosem jövök ki úgy az üzletből, hogy valamennyit ne rakjak bele.
(Egy, az előbbi kommentelők közül)
"Szinte sosem jövök ki úgy az üzletből, hogy valamennyit ne rakjak bele. "
Én spec pont erre utaltam. Mi ennyit tudunk csinálni. Olyan szervezetet támogatunk aki tesz ez ellen. Egy átlagember többet nem tud tenni pl a bébifókákért(na persze van ritkán hogy helyileg viszont igen mert lát egy lesoványodott kutyát és bejelenti).
Remélem sokan lesznek akik ilyen esetben szintén adományoznak bármilyen kutyamenhelynek vagy bármilyen más szervezetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!