Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A tema Sziria. Kinek az...

A tema Sziria. Kinek az erdeke, hogy Sziriaban haboru folyik?

Figyelt kérdés
Egyaltalan miert van az hogy eloszor Afganisztan , Irak, Libia haboruba keveredik?Iranrol is mostanaban sokat hallani.Egyiptomban zavargas.Az olaj vagy tenyleg ennyire embertelenek az arab orszagok vezetoi?Laikusok velemenye is szamit.

2012. márc. 28. 16:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Amúgy meg a szíriai konfliktus esetében ügyesen felszították az ellentéteket a többségében szunnita lakkosság és a vezetőréteg szerepét betöltő síiták (egész pontosan alaviták, de az tulajdonképpen a síiták egyik "szektája") között. Irán meg saját magára vonja a lázadók gyűlöletét azzal, hogy "félig tettlegesen" segíti Bassár el-Aszadot. Talán ha a Forradalmi Gárda egységeinek bevetése helyett a békén munkálkodott volna, nem jönnek be a nyugatiak számításai.
2012. márc. 28. 21:51
 12/13 A kérdező kommentje:

Koszonom a reszletes valaszaidat, sokat segitett a helyzet megerteseben vagy legalabbis megiteleseben.

"A cikket én írtam és mindenekelőtt az én gondolataimat tartalmazza a történtek elemzése alapján, így természetesen nem merem kijelenteni, hogy ez biztosan így is van."

Deeee.....elkepzelheto.:)

Nekem mint szurke mezei egernek eleg logikus.De abban mind2 en sztem egyetertunk h minden vilagbeli esemenynek a hattereben eleg sok esetben valami mas van mint amit elsore gondolunk v gondoltatni probalnak velunk.

2012. márc. 28. 22:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen, ahogy mondani szokták: az éremnek két oldala van (sőt sokszor több is). A lényeg szerintem az, hogy "forráskritikát" kell alkalmazni az események megvizsgálásakor, nem szabad mindent azonnal elhinni, előbb meg kell vizsgálni mind a két fél álláspontját, aztán a kettőből meg kell próbálni összerakni az igazságot.

Jaj és természetesen örvendek, hogy segíthettem!

2012. márc. 28. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!