Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A csehek hogy-hogy ennyire...

A csehek hogy-hogy ennyire civilizáltak?

Figyelt kérdés
Prága Európa egyik No.1 úti célja, pihenni vágyó öregek és bulizni-legálisan füvezni vágyó fiatalok számára is. A cseh nép az egyik legkevésbé vallásos a világon, 2001-ben a lakosság 59%-a vallástalan volt, ez azóta valószínűleg drasztikusan emelkedett. Az Eurobarometer felmérése szerint pedig a csehek 60%-a támogatja az azonos neműek házasságát, megelőzve például Franciaországot vagy Németországot.
2012. márc. 18. 17:03
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
61%

Eltem Pragaban tobb evig, legszebb korszaka volt eletemnek.

Cseh barataim tobbsege muvelt, tolerans ember, akik nem kezdtek puffogni gyulolkodve, ha pl. homoszexualitas kerult szoba. Ott nem ereztem azt a "dogoljon meg a szomszed tehene is" dolgot az emberek mentalitasaban, mint itthon.

Ez annyira nem konkret valasz a kerdesre csak leirtam tapasztaltaimat.

2012. márc. 18. 17:27
 2/26 anonim ***** válasza:
63%
Kevés magyar él ott.
2012. márc. 18. 17:34
 3/26 anonim ***** válasza:
30%

"csehek 60%-a támogatja az azonos neműek házasságát..."

Csak támogatják vagy gyakorolják is ilyen százalékban, mert ha igen, hamar ki fognak halni.

Balga egy nép, rokonszenvben fej-fej mellett vannak a béka segge alatt a franciákkal együtt itt nálunk Magyarországon.

A leírt jellemzés egy moslék liberális bandát idéz.

2012. márc. 18. 17:37
 4/26 anonim ***** válasza:
76%

Hát kedves #3-as barátom a stílusod alapján rólad is sokmindent el lehet mondani csak azt nem hogy művelt vagy kulturált emberfő lennél.

Érdekes módon ezek a csehek akik néhány éve mögöttünk kullogtak, most fényévekkel előttünk járnak és példaképként kéne hogy szolgáljanak a magyar fejlődés (már ha van ilyen) számára.

2012. márc. 18. 17:46
 5/26 anonim ***** válasza:
48%
Ez ugyan civilizált( a magyar is civilizált, de a moldáv is), viszont dekadens, hanyatló társadalom.
2012. márc. 18. 18:02
 6/26 anonim válasza:
100%
Hogyhogy, nem hogy-hogy. Szóval a civilizáció a te értelmezésedben a vallástalanság és a homoszexualitás elfogadásában mutatkozik meg? Nem hiszem. Az Egyesült Államokban rengeteg ember vallásos, sokan ellenzik az egyneműek házasságát, mégis a világ vezető hatalma. Az a tény, hogy a klasszikus amerikai középosztály, a protestáns fehérek száma, illetve az ország szuperhatalmi státusza is ugyan úgy hanyatlóban van, lehet a véletlen műve is. Azonban én nem vennék rá mérget.
2012. márc. 18. 18:03
 7/26 A kérdező kommentje:
Én az USA-t nem nevezném civilizált helynek, a négy demokrácia egyike, ahol a mai napig van halálbüntetés, az emberek mentalitása pedig valami vészesen középkori, álprűd, vakbuzgó és nacionalista.
2012. márc. 18. 18:28
 8/26 anonim ***** válasza:
60%

ma 18:03

Nem konkrétan a vallástalanság és a homoszexualitás elfogadása jelenti, hogy egy nép milyen civilizált. Ezek inkább a tolerancia megnyilvánulásai. Véleményem szerint a vallásos emberek többsége intoleráns. Az USA-ban a vallásosok égettek már fel abortusz klinikát, és öltek már meg azt elvégző orvost. A vallásosak nem egyszer nagy nyílvánosság előtt hírdették, hogy Európát meg kell támadni, mert az EU babilon, maga a sátán. Azt meg ugye köztudott, hogy Bush keresztes háború címén "kereste" Oszamát Afganisztánban. Szintén ő volt, aki a vallás miatt tiltotta az őssejt-kutatásokat. Szóval szerintem van korreláció a tolerancia és a civilizáltság között.

2012. márc. 18. 18:56
 9/26 anonim ***** válasza:
49%

A civilizáció nem a homoszexualitás elfogadásában mutatkozik meg. Az csak egy - jelentéktelen - tünete. Ahogy a vallás kezelése is. A civilizáció abban a gazdasági haladásban mutatkozik meg, amennyivel többet tettek 20 év alatt. Meg előtte. Továbbá abban, hogyan kezelik őket más civilizált népek. például úgy hogy jobban szeretnek oda menni, jobban adnak a szavukra.

De miért kell ezen csodálkozni? Ennyire civilizálatlanok lennénk?

2012. márc. 18. 19:08
 10/26 anonim ***** válasza:
69%
Tavaly nyáron nekem is volt szerencsém eltölteni Csehországban pár hetet, és azt kell mondjam, példa értékű ország. Így kell kinéznie egy kelet-európai államnak 22 évvel a rendszerváltás után.
2012. márc. 18. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!