A csehek hogy-hogy ennyire civilizáltak?
Eltem Pragaban tobb evig, legszebb korszaka volt eletemnek.
Cseh barataim tobbsege muvelt, tolerans ember, akik nem kezdtek puffogni gyulolkodve, ha pl. homoszexualitas kerult szoba. Ott nem ereztem azt a "dogoljon meg a szomszed tehene is" dolgot az emberek mentalitasaban, mint itthon.
Ez annyira nem konkret valasz a kerdesre csak leirtam tapasztaltaimat.
"csehek 60%-a támogatja az azonos neműek házasságát..."
Csak támogatják vagy gyakorolják is ilyen százalékban, mert ha igen, hamar ki fognak halni.
Balga egy nép, rokonszenvben fej-fej mellett vannak a béka segge alatt a franciákkal együtt itt nálunk Magyarországon.
A leírt jellemzés egy moslék liberális bandát idéz.
Hát kedves #3-as barátom a stílusod alapján rólad is sokmindent el lehet mondani csak azt nem hogy művelt vagy kulturált emberfő lennél.
Érdekes módon ezek a csehek akik néhány éve mögöttünk kullogtak, most fényévekkel előttünk járnak és példaképként kéne hogy szolgáljanak a magyar fejlődés (már ha van ilyen) számára.
ma 18:03
Nem konkrétan a vallástalanság és a homoszexualitás elfogadása jelenti, hogy egy nép milyen civilizált. Ezek inkább a tolerancia megnyilvánulásai. Véleményem szerint a vallásos emberek többsége intoleráns. Az USA-ban a vallásosok égettek már fel abortusz klinikát, és öltek már meg azt elvégző orvost. A vallásosak nem egyszer nagy nyílvánosság előtt hírdették, hogy Európát meg kell támadni, mert az EU babilon, maga a sátán. Azt meg ugye köztudott, hogy Bush keresztes háború címén "kereste" Oszamát Afganisztánban. Szintén ő volt, aki a vallás miatt tiltotta az őssejt-kutatásokat. Szóval szerintem van korreláció a tolerancia és a civilizáltság között.
A civilizáció nem a homoszexualitás elfogadásában mutatkozik meg. Az csak egy - jelentéktelen - tünete. Ahogy a vallás kezelése is. A civilizáció abban a gazdasági haladásban mutatkozik meg, amennyivel többet tettek 20 év alatt. Meg előtte. Továbbá abban, hogyan kezelik őket más civilizált népek. például úgy hogy jobban szeretnek oda menni, jobban adnak a szavukra.
De miért kell ezen csodálkozni? Ennyire civilizálatlanok lennénk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!