Hitler miért cserélte le az SA-t az SS-re?
Úgy tudom, nem hódoltak be neki, de akkor az SS miért nem volt így ezzel?
Miért nem hozta létre előbb létre Hitler az SS-t?
Leszámolt az SA-val, miért nem volt úgy, hogy megöli a vezetőjüket, maga a csapat pedig beolvad az SS-be?
Mert az SA-t akkor az egyik régi barátja vitte, és problémás volt az ő jelenléte.
Mellesleg ekkor már Heinrich Himmler is meg létre akarta hozni a saját lovagi rendjét, és Hitler egyetértett vele, az SS-be először csak és kizárólag német emberek kerülhettek be, 3 generációig igazolva hogy csak német származásúak.
Az SS egy elit-fegyveres osztagnak indult, de nagyon kevesen voltak, így hát csökkenteni kellett az elvárásokat.
Ha jól emlékszem akkor, és mindig is Ernst Röhm állt a barnaingesek (SA) élén, és mikor már az SS létrejött már akkor problémát jelentett Adolf számára, mert azt akarták hogy kapják meg a jutalmukat, amit persze Adolf nem adhatott nekik meg, és nem is akart.
Első voltam.
Tulajdonképen rájuk is az volt érvényes ami a forradalmárokra, hogy a forradalom felfalja a gyermekeit. Bár ők nem voltak a szó klasszikus értelmében forradalmárok, a hasonlóság megvan.
"A mór teljesítette kötelességét, a mór mehet". Az SA valójában csőcselék volt és a csőcselék veszélyes. A csőcselék soha nem hű. Viszont az SS jelszava is: Meine Ehre heisst Treue.
Egyébként ajánlom ezt a filmet, igaz szerintem elfogult, ennek ellenére nagyon érdekes: http://www.youtube.com/watch?v=bqZMmApSjEg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!