Mi a véleménye a punkoknak Fidel Castroról?
Én még pár éve punk voltam. Ahogy én tapasztaltam, elég kevés a kommunista punk, főleg itthon. A kommunizmus egy diktatúra, ami ellentétben áll az anarchizmussal, márpedig a legtöbb punk ezt az eszmét képviseli.
Fidel meg... hát hogy is mondjam, számomra egy vén muksó, egy diktátor, én semmi szimpit nem látok benne.
Megint más ez a nagy Che Guevara szimpátia viszont, számomra ő inkább szabadságharcos volt és forradalmár, ezen a vonalon amolyan romantikus hős is lehet, bár meg kell hagyni, igen nagy baklövéseket követett el. Meg hát lehet vitázni arról is, hogy jól tette-e amit tett vagy sem, de most ez nem tartozik ide.
Szerintem semmi. A legtöbb punkot, akit ismertem, csak a kannásborról volt véleménye.
Tiszt. kiv. Egyet ismertem, akit rendszeresen lehetett látni a buszon szociológia könyvvel a kezében.
Az, hogy a punkok baloldaliak, kommunisták, az csak egy póz, legalábbis nálunk, a Pi Csa "jóvoltából". Egy punk fanzine-ban olvastam is erről egy ironikus írást. Valami Ferenc nevű arcról írták, hogy a szoc. időkben levelet írt Kádár Jánosnak, hogy "ő a kommunizmus előretolt bástyája" és ott volt mellette nagy betűkkel, hogy ő IGAZI MŰVÉSZ VOLT.
Na erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!