Az USA a fogyasztást próbálja felpörgetni: emelték pl. a minimálbért is (hitelből), míg Európa megszorít: pl. ÁFA emelés (nem csak nálunk). Kinek lesz igaza? Melyik modell jobb?
A lakosságnak rövidebb távon nyilván az USA-beli.
Legalábbis én jobban szeretek vásárolni, mint spórolni. Szerintetek? Szerintem jók a megszorítások, míg azok a pazarlást és a mutyizást lehetetlenítik el, de a fogyasztáshoz nem kellene nyúlni, illetve ösztönözni kell, tehát az USA megoldás nekem jobban hangzik. Európa miért döntött másképp? Vagy az USA lehet azért mert ehhez a költségesebb megoldáshoz nyúlni, mer úgy vannak vele, hogy nemsokára úgyis megint lesz war-business (Irán)?
ma 11:58
Ja az USA szarrá van adósodva, csak az a nem mindegy, hogy a saját valutájában!
"Ja az USA szarrá van adósodva, csak az a nem mindegy, hogy a saját valutájában!"
Dehogynem mindegy. Ha nekem tyúkfarmom van és tojásban vagyok szarrá adósodva az sem sokkal jobb mintha répában.
ma 13:31
Hát pedig nagyon nem mindegy. Lehet, hogy a kommunista "közgazdaságtanban" igen, de a piacgazdaságban nem. Ha a saját valutájában van eladósodva, akkor az azt jelenti, hogy akár el is inflálhatja azt és így a világgal fizetteti meg. Te meg lenyeled a békát... Ilyen egyszerű.
Az USA speciális helyzetben.
Mivel a dollár az első számú kereskedelmi és ezért tartalékvaluta, a világon mindenhol tartják és igyekeznek felhalmozni, ezért az usa tudja alkalmazni, amit mi nem tudnánk az elszaladó infláció miatt.
Tudniillik, hogy a FED mértéktelen pénznyomtatással fedezni az USA hiányát, ami aztán jórészt nem az usában marad, így az inflációt szépen szétteríti az egész világon.
De ezt csak ő tudja megcsinálni. Ezért kellene az EU-nak is birodalommá válni többek között, hogy megtörjük az usa túlhatalmát, és ne tehessen szert ilyen előnyökre. (egységben az erő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!