Mexikóban a drogkereskedő bandák háborúja lehetetlenné
teszi a normális életet. Miért nem veti be az állam a
hadsereget ellenük, vagy miért nem kér katonai
segítséget az USA-tól? Ez a közös problémájuk.
Jártam ott, minden 2. sarkon rendőr és katona, olykor rohambrigád, úton-útfélen ellenőriznek, útzárakat raknak, kocsiba csomagba benéznek, küzdenek ellenük..
A bandák háborúja, ha te nem vagy benne, tudod hogy kell őket elkerülni, nem zavar, ők meg irtsák egymást.
De tudod a maffia (lásd Al Capone) néha olyan erős, hogy nem lehet hatékonyan fellépni, beépülnek a hatalomba.
2011. dec. 3. 17:13
2/12 anonim válasza:
A drogkereskedő bandák időnként erősebbek a hadseregnél. A hasznot húzó tábornok meg nem fog kiadni őrült parancsot. Az USA hasznáról ne is beszéljünk.
Több nemzetközi szakértő megírta, hogy a drogprobléma csak átfogó társadalmi rendezéssel küzdhető le. Milliók élnek belőle, ha nyomorban is, de élnek.
Birom, hogyha az USA beavatkozik valahol, akkor gonosz, szemet, onerdekbol teszi, ha nem, akkor is ugyanez. Mi is lenne a jo...? En szemely szerint nem hiszem, hogy az eroszak eroszakkal torteno lereagalasa barmit is megoldana arrol nem beszelve, hogy ezek a drog kartellek elobbre jarnak mindig egy lepessel. Nem ugy van, hogy x helyen vannak csak, ott "kiirtjak" oket es minden meg van oldva. Ki akar megkockaztatni egy haborut? Kinek van penze minderre? Hianyzik ez?
2011. dec. 3. 19:17
4/12 anonim válasza:
Azt hiszem a múlt választásokon az egyik republikánus elnökjelölt (texasi fickó) kijelentette, hogy katonailag is beavatkozna Mexikóban, a mexikóiaknak természetesen nem tetszett, gondolom politikai és egyéb okokból. Az ált nem néz ki jól ha más intézi el helyettünk a problémáinkat, aztán ki tudja mennyire akarják egyáltalán rendezni a dolgokat. A másik probléma az, hogy katonailag sem tudnák megoldani a problémát. Nem olyan rég egy rakat politikus aláírt egy nyilatkozatot, miszerint a drogellenes "háború" megbukott és minél előbb át kell gondolni a stratégiát. Másrészről én úgy tudom, hogy már kibírhatatlan az élet Mexikóban, mindennaposak a tűzharcok. A drogbandák minden ok nélkül tömegmészárlásokat rendeznek, aztán a rendőrök néha megtalálják az 50-100-200 fős tömegsírokat.
2011. dec. 3. 22:38
5/12 anonim válasza:
inkább miért nem dekriminalizálják a drogokat, ezáltal egyetlen puskalövés nélkül megfosztandó a bandákat a bevételi forrásuktól?
nem vagyok hippi, mondjuk pacifista az igen.
aki narkót akar szerezni, most is tud, ezen kár görcsölni, ráadásul a fekete piaci ár miatt a függők is bűnözni fognak, mert arra nem elég egy fizetés, mint piára.
amerika kezdte a drogháborút, be is fejezhetné gond nélkül.
2011. dec. 3. 23:20
6/12 anonim válasza:
Ezt én sem értem. Ha holnaptól füvet mindenki kis mennyiségben szabadon termeszthetne és fogyaszthatna, akkor falnak mennének a drogterjesztők, de az állam duplán nyerne. Egyfelől a hadsereg és a rendőrség készenlétére nem kellene költeni, másfelől lenne egy csomó adóbevétel.
2011. dec. 4. 00:48
7/12 anonim válasza:
Szerintem meg a futol nem tortenne nagy valtozas, hisz a kemenydrogok ugysem lesznek soha legalisak es nyilvan ezek a drogkereskedok nem abbol elnek, hogy eladnak egy kis fuvet, mint a mezei dealer.
2011. dec. 4. 04:59
8/12 anonim válasza:
én úgy értettem, hogy mindent, nem csak a füvet. úgy senkinek nem lenne érdeke kemény cuccokkal sem üzletelni, ha egy kiló kokacserje annyit ér mint egy kiló paradicsom.
a veszélyeit pedig mindenki ismeri, ha valaki így akarja megölni magát, az az ő dolga. nem a kommandósoké.
2011. dec. 4. 08:55
9/12 anonim válasza:
Ennek belathatatlan kovetkezmenyei lehetnenek, kedves utolso. A fiatal tinikre is gondolni kell, mert ha mindenki szamara elerheto pl. a koko, az durva kovetkezmenyekkel jarhat az olyan fiatalkoruak eseteben, akik meg nagyon befolyasolhatoak. O rajuk nem lehet bizni olyan alapon, hogy "hogyha hulye vagy, akkor megjarod", mert 12-13 eves meg nem latja/nezi a kovetkezmenyeket es konnyen tul is adagolhatja magat. A kokonak meg nyilvan nem az a kovetkezmenye, ami egy ciginek. Szerintem nem veletlen ez a tiltas. Pl. meg Hollandia, ami ilyen teren liberalis sem engedi a kemeny drogokat.
2011. dec. 4. 15:10
10/12 anonim válasza:
Bocs, de a mexikói dealerek bizony fűvel is kereskednek, nemcsak kokóval...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!