Európán kívűl mely országokban közelíti vagy haladja meg az életszínvonal a Magyarországit?
"ezt a HDI-s listát én is megkerestem már régebben,csak az a bajom vele,hogy néhol nagyon nem reális.pl. HDI alapján Görögország megelőzi Ausztriát,Csehország Szlovéniát,Magyarország Portugáliát,Románia meg kb. Horvátország szintjén van"
Ráállok a mérlegre, többet mutat, mint szeretném, konklúzió: rossz a mérleg.
Figyelj, ha nem tetszik a HDI, akkor csinálj egy saját indexet. Pl. én megszerkesztem a BOX-ot (Boldog Ország indeX). Kiszámítási módja: GDP/fő osztva az ország területével. Nagyon jó módszer, mert így Szlovénia garantáltan lenyomja Csehországot, és Portugália is Magyarországot, valamint Horvátország is elhúz Románia előtt, így a világ igazságos rendje helyreáll.
Viccen kívül: elolvasod a HDI kiszámítási módját, aztán vagy elfogadod, vagy nem. Csinálhatsz saját indexet, aztán pontozhatod az országokat.
Engem pl. nem hoz nagyon lázba a GDP vagy a HDI, mert sem a sok pénz, sem a hosszú élet nem minden. Nálam Franciao. lenyomja Németországot, nem a dzsídípíjével, hanem azzal, hogy a franciák nem olyan rendmániás barmok, mint a németek, hanem laza emberek. Az angolok is szimpatikusak, de lemaradnak, mert Angliának ocsmány az időjárása, a nőik pedig a görögökkel holtversenyben a legrondábbak a világon.
Vagy láttál már képet arról, hogy a nagyonfejlett Japánban hogy néz ki este egy metrókocsi belülről? Az micsoda, magas életszínvonal?
Ausztriát meg a fél világ megelőzi nálam, mert nem tudok unalmasabb, rémesebb, gusztustalanabb országot mondani Ausztriánál.
Nyilván neked is megvan a saját szubjektív ízlésed, de ezt hiába kérnéd számon egy általánosnak szánt indexen. Csinálj saját indexet.
Magyarország 2016-ra az Európai Unió legszegényebb országa lett ! Balkáni színvonalon van az ország.
A Visegrádi négyek közül minden tekintetben szégyenteljes eredményeink vannak, fényévekkel megelőzött minket Csehország, Lengyelország és Szlovákia.
Európán kívül jobb nálunk: Usa,Tajvan, Hong Kong, Chile, Ausztrália, Japán, Dél-Korea, Izrael, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Bahrein,Új-Zéland.
Versenyképességben még Mexikó, Oroszország, Törökország is megelőz minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!