Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek mi lesz az Usa,...

Szerintetek mi lesz az Usa, valamint Európa sorsa az elkövetkezendő időszakban?

Figyelt kérdés
Azt látom ,hogy itt valamint az Usa-ban is egyre pesszimistábbak az emberek.. A gazdaság folyamatosan romlik és nő a munkanélküliség. Szertetek át fog rendeződni a világ? Ha igen kik lesznek a nagyhatalmak?
2011. okt. 25. 21:44
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
11%

Többekknél - valamiféle igazságérzettől is vezérelve - az

USA és az UNIÓ bukása prognosztizálódik. Ha ez be is következik - még lehet, hogy Én sem fogok éppen könnyet hullatni egyik után sem. Szerintem, akik ezt gondolják

azok ezt egy pillanat művének hiszik ezt a folyamatot.

Pont az utolsó szón van a hangsúly a "folyamaton". Ebben

globális világban, ahol mi is vagyunk valahol, még ha nem is sokat nyomunk a latban - Én a magunk és hozzánk hasonló nem "sok vizet zavaró" népek szemszögéből teszem fel a kérdést: Mi vár ránk és utódainkra? Tönkre menő nagyhatalmak árnyékában nem gondolnám, hogy a kis játé-kosokra is a fényes jővő várna. Átmeneti - helyi és globális -konfliktusokkal tüzdelt világban élni nem egy leányálom.

A Római Birodalom teljes felbomlása is évszázadokat vett

igénybe. Nem lehetett nagy élmény úgy élni, hogy bármelyik

pillanatban rátörhetett az emberre és családjára egy

hódító horda. A hódítók tagjainak és családjainak sem volt minden álma az, hogy a megélhetésért cserébe hozzá-

tartozójukat elveszítsék vagy életük végéig nézhették annak megnyomoródását. Ha a folyamat mégis villámgyorsan

zajlana le, abban sem lenne sok köszönet, mert azt való-

színűleg nem a gazdasági és politikai folyamatok indítanák

be, hanem azt valószínűleg Ökológiai folyamatok kénysze-rítenék ki. Olyan világban kellene élni?! - túlélni -,

amilyeneket a "Mad Max", "Jerico" és hasonló típusú filmek viziónálnak nekünk. Az vigasztalhat bennünket, hogy azok "szemetek" legalább felbomlottak. Lesz-e időnk, majd ezen filozófálgatni, ha az lesz a legnagyobb gondunk, hogy egy pohár víz megszerzésének reményében

először is nem ártana a szomszédunkat kupán vágni. Ez a

létforma már egyébként sokaknak már napi valóság, csak ez olyan távolinak tűnt híradásokból. Nekünk is napi való-sággá válhat a dolog. Pesszimisták az emberek lehet, hogy

nem is ok nélkül. Tesz-e valaki, vagy teszünk-e valamit a

dolgok ilyetén folyása ellen, vagy bölcsen nyomogatjuk egyelőre még meleg szobánkban a számítógép billentyűjét?!

2011. nov. 25. 19:29
 22/22 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom.De ha kommunizmus lesz akkor Kína és Japán lesz a nagyhatalom.És még valami szerintem ugyanez a rendszer lesz.
2012. febr. 24. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!