Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sztálin valójában miért nem...

Sztálin valójában miért nem vezette be a kommunizmust a Szovjetunióban?

Figyelt kérdés
2011. okt. 23. 22:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Akkor elvesztette volna a hatalmát, azt pedig nem nagyon akarta :)

"hogy a marxista, -úgymond.- "átalakulásnak" első eleme a diktatúra" A proletárdiktatúra nem diktatúra a szó általános értelmében, annyit jelent, hogy a proletariátus kezében van a hatalom. Marx szerint a párizsi kommün például proletárdiktatúra volt.

"Egyrészt nem nehéz kitalálni, hogy egy ilyen átalakítás kivitelezhetetlen" Erről szerintem kérdezd meg a spanyol anarcho-kommunistákat, nekik elég jól sikerült :)

2011. okt. 24. 15:33
 12/24 anonim ***** válasza:
Azért a spanyol CNT-t ne romantizáljuk túl. Semmi sem sikerült nekik konkrétan.
2011. okt. 24. 15:45
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Már pedig az kommunizmus volt. A baloldali, gerinctelen liberálisok így utólag tagadják, hogy az volt, mert ők is felfogták, hogy nem vált be. Ezzel akarják saját magukat tisztára és így akarja lelkiismeretük lekaparni mindazt a szennyet, amit Sztálin, Lenin, Kádár, Rákosi és bolsevik bandájuk művelt ezekben a szerencsétlen országokban.
2011. nov. 28. 18:44
 14/24 anonim ***** válasza:
Hát kedves vörösnyakú, te aztán ritka sötét vagy. Liberálisokat összehozni Rákosival, az meg már csak hab a tortán!
2011. nov. 28. 19:46
 15/24 anonim ***** válasza:

18:44

Se Sztálin, se Lenin, se Marx szerint nem volt kommunizmus a SZU-ban Sztálin idején.

2011. nov. 29. 12:41
 16/24 anonim ***** válasza:

#14!

Bocs, de úgy tudom, hogy nyugaton vannak olyan szoc. demek (vagyis baloldali liberálisok, akik az ilyen Rákosihoz hasonló vezetőket akarják nyugaton tisztára mosni?

Egyébként még mindig nem cáfoltál rá arra, hogy mitől nem gerinctelenség az, hogy amikor még új volt a kommunista rendszer, akkor mindenki büszkén kimondta, hogy igen, ez kommunizmus. DE! Miután az egész lefőtt, akkor utólag meg tagadják, hogy valaha is volt kommunizmus. Nem gyanús? Mintha egy újabb esélyt akarnak kapni a kommunista disznók.

2011. nov. 29. 19:42
 17/24 anonim ***** válasza:

És még valami kedves #14!

Inkább leszek egy sötét paraszt (értsd ezalatt akár alkoholistát), mint kommunista. Mert az sokkal különb ember egyedül egy ilyen személy, mint az összes kommunista együttvéve.

2011. nov. 29. 19:44
 18/24 anonim ***** válasza:

#15!

Hát persze, hogy Marx szerint nem volt kommunizmus a Szovjetunióban. Ezt alátámasztom, mert én is úgy tudom, hogy a hullák nem szoktak a föld alatt dumálni vagy kritizálni.

Viszont Lenin és Sztálin mindig büszkén kijelentette (ha én tettem volna, akkor biztos részegen tettem volna, mert józanul nincs elég bőr a pofámon ehhez), hogy ők igenis, megteremtették a kommunista rendszert. Csak ezt utólag nevezték át az egyiket leninistának, a másikat sztalinistának, a harmadik gimnazistának vagy mi tudom minek, ilyen hülye neveket adtak nekik, hogy jobban eladják a utódaik a saját ötletüket, kommunista ideológiájukat a népnek. Csak hát a gond az volt náluk, hogy ez csak évtizedekig tudott beválni.

2011. nov. 29. 19:49
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

19:49

"a hullák nem szoktak a föld alatt dumálni"

Ne legyél primitív. Pontosan tudod, mire utalok.

"Viszont Lenin és Sztálin mindig büszkén kijelentette (ha én tettem volna, akkor biztos részegen tettem volna, mert józanul nincs elég bőr a pofámon ehhez), hogy ők igenis, megteremtették a kommunista rendszert."

Nem. Ők azt jelentették ki "büszkén", hogy építik a szocializmust.

Láthatóan egy kicsit sem értesz a témához. Akkor viszont minek hepciáskodsz itt? Nem teljesen mindegy neked?

2011. nov. 29. 20:36
 20/24 anonim ***** válasza:
Ne légy sötét paraszt! Inkább olvasgass egy kis történelmet. Kevesebb zöldséget fogsz beszélni.
2011. nov. 29. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!