Megverhetnek Nagyváradon magyar beszéd miatt?
Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 07:47
11/13 anonim válasza:
Négy évtizede még magyar többségű volt a város, és nyilván nyomós oka volt annak, hogy tízezrével hagyták ott a honfitársaink. Számos formáját lehet tapasztalni az intézményesült és a hétköznapi idegengyűlöletnek. Vannak, akik önkormányzati határozatokkal, mások diszkriminatív munkaerő-felvétellel, egyesek uszító cikkekkel, megint mások ököllel érvényesítik az agresszorok idegengyűlöletéből és náci gyökerű felsőbbrendűségi tudatából adódó vélt jogokat. Ezzel együtt azt mondom, hogy a fizikai fenyegetés nem különösebben jellemző, főleg ott nem, ahol a turista megfordul.
12/13 anonim válasza:
utolsónak nincs igaza. az elvándorlás főleg gazdasági jellegű. itt élek, és ököllel még sose fenyegettek meg. ilyen alapon bármely országból emenekülhetne az ember ... vannak nacionalisták persze, de hol nincsenek, de még sose voltam megkülönböztetve amiatt, hogy magyar vagyok. az igaz, hogy a román nép össeztartó és a munkát pl a csalában osztja el, vagyis ha pl épitkezik csak ismerőssel dolgoztat de ebből inkább tanulnunk kéne...
13/13 anonim válasza:
Váradi vagyok. Ijen féle megnyugvást még nemigazán láttam váradon. A régi sulimban amit kijártam, voltak román osztályok is, pedig magyar az iskola, még a neve is az. Ha volt valami gond, sokszor a román tanárnőm még a védelmünkre kelt, nagyon rendes volt. Minimális az esélye hogy belédkötnek, még ha valami véletlenülis történik valami, bocsánatot kérnek, persze függ ez az emberektől is. Semmi bajod nem lessz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!