Megverhetnek Szabadkán magyar beszéd miatt?
Vasárnap voltam Szabadkán a madárpiacon, de még csak csúnyán sem néztek rám. Pedig szerb embertől vettem a zsákot, amiben hazahoztam a magyar nőtől vásárolt törpetyúkokat. ☺
Na jó, már nem egyszer előfordult, hogy vertek meg embert Szabadkán azért, mert magyarul beszélt. Én Újvidékre járok többet (Novi Sad), ott sokkal kevesebb a magyar, úgyszólván alig hallani magyar beszédet. Az egyetemi városrészben biztonságban érzem magam, ott bármikor használom pl. a mobiltelefonomat, de a város egyéb részeiben körülnézek, mielőtt felhívnék valakit, hogy milyen arcok vannak körülöttem.
Ez a megverős dolog szituáció, és jellem függő.
Ha negatív fazon vagy, nem kell Szabadkára menni, itthon is lerendezhetik a bucidat...
Szia,
en is szabadkai vagyok eredetileg, soha semmilyen gondom nem volt a szerbekkel, sot, minden szerb fiu magyar baratnorol almodott, mertugye a magyar menyecskek a legtuzesebbek :))
Utoljara karacsonykor voltam ott, piacon "magyarul vasaroltam", es aki nem beszelt, csak szerbul, arra meg en neztem rondan, hogy mit kepzel :D Etteremben ugyszinten, mindent magyarul rendeltunk, egyedul a hataron kellett megszolalni szerbul.
Teny: a vajdasagi szerbek a magyarokkal joban vannak, annal inkabb utaljak a deli primitiv bocskoros "rokonokat". Es ezt nem en mondtam, hanem az echte szerb szomszedasszony :) Na errol ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!