Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sok Romát miért nem vittek el...

Sok Romát miért nem vittek el a nácik annak idején?

Figyelt kérdés
Jópárat elvittek,de sokat nem ,miért?
2011. szept. 23. 10:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
39%
Mert nem romákat hurcoltak el, hanem zsidókat. Legalábbis én úgy tanultam.
2011. szept. 23. 11:27
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
szegények voltak a nácik, nem volt elég golyó...
2011. szept. 23. 11:29
 3/19 komasa ***** válasza:
44%
Nem a nácik voltak a szegények, hanem a romák. A zsidóktól (bankárok, kereskedők...) legalább volt mit elvenni, mert a háborúhoz nem kevés pénzre van szükség, főleg, ha nagyjából az egész világ van ellenük.
2011. szept. 23. 11:36
 4/19 anonim ***** válasza:
Elsősorban a zsidókra koncentráltak. Egyébként meg vittek sok mindenki mást is, kommunistákat, másként gondolkodókat stb. A cigányokat a háború vége felé kezdték vinni, nomád életmódjuk miatt nehezebb volt számba venni őket, márpedig szerettek mindent lepapirozni, működött a német precízség.
2011. szept. 23. 11:40
 5/19 anonim ***** válasza:
39%
Én úgy tanultam hogy zsidó volt az első célpont a nácik szemében és a cigányok közül is csak azzal bántak el akik az útjukba álltak. Lehet nem vagyok elég pontos de amikor itt nálunk még akkor bevezették a zsidótörvényeket akkor a romákkal nem is foglalkoztak igazán persze akkor még jóval kevesebb volt mint most szinte alig voltak itt!!!!
2011. szept. 23. 11:45
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem voltak normálisak! velük kellett volna kezdeni akkor még nem voltak sokan.
2011. szept. 23. 11:50
 7/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

A válasz megadásához Adolf Hitler segítségét kérném. :D

2011. szept. 23. 12:05
 8/19 anonim ***** válasza:
72%

"Én úgy tanultam hogy zsidó volt az első célpont a nácik szemében"

Akkor ezt elég rosszul tanultad. A birodalom ellenségeit zárták táborokban, nemzetiségtől, vallástól, rassztól, anyagi helyzettől, nemtől és kortól függetlenül.

2011. szept. 23. 12:18
 9/19 anonim ***** válasza:
28%

12:18

"Én úgy tanultam hogy zsidó volt az első célpont a nácik szemében"

Akkor ezt elég rosszul tanultad. A birodalom ellenségeit zárták táborokban, nemzetiségtől, vallástól, rassztól, anyagi helyzettől, nemtől és kortól függetlenül.

"

Nem tanulta rosszul. Hitler a birodalom ellenségeinek elsősorban a zsidókat tartotta.

2011. szept. 23. 12:48
 10/19 anonim ***** válasza:
Annak a válaszadónak van igaz aki azt írta hogy velük kellett volna kezdeni.
2011. szept. 23. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!