Sok Romát miért nem vittek el a nácik annak idején?
Figyelt kérdés
Jópárat elvittek,de sokat nem ,miért?2011. szept. 23. 10:54
1/19 anonim válasza:
Mert nem romákat hurcoltak el, hanem zsidókat. Legalábbis én úgy tanultam.
2/19 anonim válasza:
szegények voltak a nácik, nem volt elég golyó...
3/19 komasa válasza:
Nem a nácik voltak a szegények, hanem a romák. A zsidóktól (bankárok, kereskedők...) legalább volt mit elvenni, mert a háborúhoz nem kevés pénzre van szükség, főleg, ha nagyjából az egész világ van ellenük.
4/19 anonim válasza:
Elsősorban a zsidókra koncentráltak. Egyébként meg vittek sok mindenki mást is, kommunistákat, másként gondolkodókat stb. A cigányokat a háború vége felé kezdték vinni, nomád életmódjuk miatt nehezebb volt számba venni őket, márpedig szerettek mindent lepapirozni, működött a német precízség.
5/19 anonim válasza:
Én úgy tanultam hogy zsidó volt az első célpont a nácik szemében és a cigányok közül is csak azzal bántak el akik az útjukba álltak. Lehet nem vagyok elég pontos de amikor itt nálunk még akkor bevezették a zsidótörvényeket akkor a romákkal nem is foglalkoztak igazán persze akkor még jóval kevesebb volt mint most szinte alig voltak itt!!!!
6/19 anonim válasza:
Mert nem voltak normálisak! velük kellett volna kezdeni akkor még nem voltak sokan.
7/19 anonim válasza:
Nem tudom.
A válasz megadásához Adolf Hitler segítségét kérném. :D
8/19 anonim válasza:
"Én úgy tanultam hogy zsidó volt az első célpont a nácik szemében"
Akkor ezt elég rosszul tanultad. A birodalom ellenségeit zárták táborokban, nemzetiségtől, vallástól, rassztól, anyagi helyzettől, nemtől és kortól függetlenül.
9/19 anonim válasza:
12:18
"Én úgy tanultam hogy zsidó volt az első célpont a nácik szemében"
Akkor ezt elég rosszul tanultad. A birodalom ellenségeit zárták táborokban, nemzetiségtől, vallástól, rassztól, anyagi helyzettől, nemtől és kortól függetlenül.
"
Nem tanulta rosszul. Hitler a birodalom ellenségeinek elsősorban a zsidókat tartotta.
10/19 anonim válasza:
Annak a válaszadónak van igaz aki azt írta hogy velük kellett volna kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!