Igaz-e, hogy a 2011. 09.11-ei terrortámadások napján a World Trade centerben dolgozó zsidók nem mentek be dolgozni, és így ők túlélték a támadást?
Erről már régebben is hallottam, de tényleg nem tudom mi az igazság. Ez egy kitalált összeesküvés-elmélet része, vagy ez valóban igaz? Akik szerint kitaláció, azok alá tudják e támasztani állításukat konkrét zsidó személyek nevével, akik akár a World Trade centerben, akár valamelyik repülőgépen haltak meg?
Ez szerintem egy nagyon fontos kérdés, mertha egy ekkora tragédiánál zsidó áldozatok nem voltak, az azt jelenti, hogy ők tudtak róla, ha ők tudtak róla, akkor... (Ebbe jobb bele sem menni addig, amíg ez nem tisztázódik). Leszögezem, mindkét oldalról meggyőzhető vagyok, csak kellenének tények, linkek, bizonyítékok, hogy tudjam, mit is gondoljak erről.
Sem nácikoló idióták, sem szélsőjobbosok véleménye nem érdekel, illetve érdekel, de kizárólag érvekkel, tényekkel alátámasztva és a kérdésre válaszolva. Köszönöm.
Szívesen. :)
Szerintem az idegen nyelven olvasással a nagyon profik kivételével mindenki így van... Én is.
De ha téged ennyire izgat ez a dolog, akkor magadnak köszönheted a pluszmunkát. :)
Magyar nyelven csak az első oldalt ismerem; a többit meg annak az ajánlójából szedegettem össze.
Na, jó szórakozást! :)
egyrészt a wikin alul hivatkozások is vannak, másrészt Titus Pullo adott egy második linket is, ami nem wiki, viszont tök részletesen leírja, forrásokkal együtt a dolgot.
Csak meg kellett volna nézni, ha már egyszer a kérdésre érkezett tök jó válaszként belinkelte...
@ma 17:52
Ezen hangosan felvihogtam. :)
@Ebcsont: Ha mégsem lesz ma semmi, akkor írd már le, légy szíves, jutottál-e valamire. Köszönöm. :)
Mivelhogy nem találtam olyan adatokat, amik cáfolnák azt, hogy az említett zsidó áldozatok meghaltak, ezért azt gondolom, hogy a zsidók is bementek dolgozni és őközülük is meghaltak 100-as nagyságrendben. Ha voltak olyan titkoszolgálati információk is, amiknek a birtokában voltak egyesek, azt nem osztották meg, nem oszthatták meg a zsidókkal sem. Én erre a következtetésre jutottam azokból az infókból amiket sikerült átnéznem.
Ha igaz lett volna az elmélet, akkor:
1. Cáfolnák a megjelent zsidó áldozatok neveit. Újságírók utána járnának származásuknak, és hogy tényleg ott haltak e meg.
2. A legjobb érv ezen elmélet ellen, hogy most akkor előző este tényleg végig felhívta volna néhány ügynök az ott dolgozó összes zsidót, hogy ne menjenek be dolgozni, és ezen felhívottak közül egynek sem járt volna el a szája. Ez azért egy nagyon kockázatos dolog lett volna, életszerűtlen.
Nem tartom kizártnak, hogy bizonyos titkoszolgálati emberek birtokában lehettek már ennek az infónak, de ha érdekük is volt, hogy ez a merénylet megtörténjen, max néhány nagykutyának szóltak, biztos nem vállalták volna a kockázatot, hogy figyelmeztetik a kisembereket is a sajátjaikból.
A II. világháború előestéjén Amerikát sem érdekelte, hogy mi lesz Németországban a zsidókkal. Pedig a nácik elengedték volna őket a vagyonuk nélkül, de Amerikának vagyon nélkül nem kellettek a már kisemmizett zsidók. Az, amit a nácik ezután a zsidókkal tettek, az pedig a legjobb propaganda anyag lett később a nácik ellen. Ott akkor százezres, milliós nagyságrendekről volt szó. A World Trade Centernél meg durván 200 zsidóról. A politika mocsok egy ronda dolog!
@Ebcsont:
Szép munka, köszönöm, hogy fáradtál vele, és megosztottad az eredményt is.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!