Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Igaz-e, hogy a 2011. 09.11-ei...

Igaz-e, hogy a 2011. 09.11-ei terrortámadások napján a World Trade centerben dolgozó zsidók nem mentek be dolgozni, és így ők túlélték a támadást?

Figyelt kérdés

Erről már régebben is hallottam, de tényleg nem tudom mi az igazság. Ez egy kitalált összeesküvés-elmélet része, vagy ez valóban igaz? Akik szerint kitaláció, azok alá tudják e támasztani állításukat konkrét zsidó személyek nevével, akik akár a World Trade centerben, akár valamelyik repülőgépen haltak meg?

Ez szerintem egy nagyon fontos kérdés, mertha egy ekkora tragédiánál zsidó áldozatok nem voltak, az azt jelenti, hogy ők tudtak róla, ha ők tudtak róla, akkor... (Ebbe jobb bele sem menni addig, amíg ez nem tisztázódik). Leszögezem, mindkét oldalról meggyőzhető vagyok, csak kellenének tények, linkek, bizonyítékok, hogy tudjam, mit is gondoljak erről.

Sem nácikoló idióták, sem szélsőjobbosok véleménye nem érdekel, illetve érdekel, de kizárólag érvekkel, tényekkel alátámasztva és a kérdésre válaszolva. Köszönöm.

2011. szept. 2. 18:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%

Nem igaz. Persze majd mindjárt jön Gondolkozóó és egy videóval bebizonyítja, hogy nem is úgy van!

Meg jön pár netnáci is, és ők is megmondják a tutifrankót.

2011. szept. 3. 10:41
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

És a 10:20 as válasszal ez az összeesküvés-elméletes baromság is megdőt, köszönjük szépen.

Az meg külön szép, hogy az is kiderül hogy az egész híresztelés a Hezbollah-tól indult..

De semmi gond, majd jön a következő ugyanilyen összeesküvés, vagy akár ugyanez, csak máskor elsütve, hátha ott nem jön be egy ilyen cáfoló válasz...

2011. szept. 3. 11:04
 13/29 anonim ***** válasza:
68%

Voltam Auschwitzban.

De ezzel:

"Az a helyzet, ha tényleg érdekel, menj az Egyesült Államokba, szerezd meg az áldozatok neveit, és vesd össze a legutóbbi népszámlálással."

nem értem mi a bajod, itt a megoldás.

Bár ha hiszel Titus Pullo forrásának, akkor nincs erre szükség.

2011. szept. 3. 13:59
 14/29 A kérdező kommentje:

Titus Pullo forrása ugyanannyira hiteles, mint az ellentettje. A wiki-t bárki szerkesztheti. Többnyire okos dolgok vannak benne mégis, én is szoktam rá hivatkozni, de hiteles forrásnak egyáltalán nem merném nevezni.

Sem a neten és szájról-szájra terjedő "zsidók aznap nem dolgoztak" szóbeszédet nem tudom hitelesnek elfogadni, sem a wiki-féle cáfolatot. Ez persze nem jelenti azt, hogy kapásból kizárnám akár az állítást, akár a cáfolatát, csak mégis valahogy jobb lennének meggyőzőbb dolgok. Dokumentumfilmek, valós nevekkel, erre reagáló cáfolatok, akár film-betiltások stb. Egyszóval olyan dolgok, amiknek már csak több súlya van.

Itt sok ember van, aki következetesen "hinni akar" vagy az egyik verzióban vagy a másik verzióban a saját beállítottságának megfelelően. Én az vagyok, aki kilóg ebből a sorból, van egy saját világnézetem, de a tapasztalataimat, a bejövő információkat nem próbálom hozzáigazítani a világnézetemhez, hanem próbálok meggyőződni a valóságtartalmáról, hitelességéről, és ha hitelesnek találom, de nem fér bele a világképembe, akkor inkább a világképemet próbálom hozzácsiszolni azokhoz a dolgokhoz, amiket már tényként fogadok el. Ebben az esetben viszont az van, hogy van egy információ, ami akár igaz is lehet, de ha igaz, akkor az nagymértékben befolyásolhatja a világról alkotott nézeteimet, ha viszont nem igaz, akkoris, csak másirányba. Summa summárum, nagyon kiváncsi lennék, hogy e tekintetben mi is lehet az igazság. Ilyen értelemben én nem vagyok "hívő", nem akarom mindenáron ráverni a balhét a Moszadra, de nem is akarom "összeesküvés elmélet!" felkiáltással kizárni a lehetőségét, és végig sem gondolni.

Amit tegnap találtam videót (igaz nem néztem végig teljesen, mert nagyon hosszú volt), abban azt bizonygatták, hogy a repülőgépek csapódása és a kerozin robbanása miatt kiváltott hő nem volt képes úgy megolvasztani az acélszerkezeteket, hogy az egész építmény 10 mp alatt, a szabadesés sebességével magába roskadjon. Hitelesnek tűnő, korábbi épületrobbantásokat alapul vévő elemzést láthattunk, ami figyelembe veszi a tartószerkezetek olvadási hőmérsékletét, a fejlődő hőt stb. Az elemzés szerint az épületekben bombáknak kellett elhelyezve lenniük. Itt inkább arra hajlok egyelőre, hogy higyjek ennek a dokumentumfilmnek, elemzésnek, de egyelőre még nem merném állítani, hogy ez így is volt.

Viszont, ebben a filmben én nem láttam utalást arra, hogy a zsidók aznap nem mentek be dolgozni, pedig engem ez érdekelne igazán. (Ha mégis volt ilyen utalás, az csak az én felületességemnek és lustaságomnak köszönhető, hogy nem találtam hol van. Ha volt benne ilyen rész, akkor aki látja, írja már ide, hány percnél elemzik ezt a témát. :-) )

2011. szept. 3. 18:00
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
szerinted ezt hogy tudtak volna eltitkolni.Csak 1 kis jozanparasztiesz kell hozza...pl.:te zsido vagy valaki telefonon felhiv,hogy ne menj dolgozni mert +doglesz?vagy kirohogod vagy komolyan veszed es szolsz a kollegaidnak-barataidnak hogy ok se menjenek,nem igaz?
2011. szept. 3. 19:09
 16/29 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Ebcsont!

Wikipédián vannak ilyen kis dobozkák, bennük számokkal (ilyenek: [1]), amik a hiteles forrásra hivatkozások.

Ha hiteles forrással nincs alátámasztva valami, [cititation needed] van mellette.

2011. szept. 3. 19:14
 17/29 anonim ***** válasza:

Hivatalos adatok híján valóban lehetetlen pontos választ adni a kérdésre.

De azért egy kis olvasnivalót ajánlok szíves figyelmedbe:

[link]

[link]

[link]

[link]

Egy rövid idézet az elsőből arról, hogy Izrael áll a háttérben:

"Ezt a verziót hivatott alátámasztani az a hír is, mely szerint Jeruzsálemből előre figyelmeztették a WTC és a Pentagon környékén dolgozó zsidókat, hogy a kritikus napon ne menjenek be munkahelyeikre. Ezt – tényként – a Hezbollahhoz igen közel álló Al Manar hírügynökség szeptember 17-én kezdi el sulykolni. Ez az alverzió később a "négyezer zsidó tudta, mi fog történni!" alcímmel elég szép karriert futott be egyes sajtótermékek oldalain és internetes körlevelekben."

Azt gondolom, ez mindent megmagyaráz.

2011. szept. 3. 20:47
 18/29 Dick Esmen ***** válasza:
Ez is egy olyan dolog amit nem lehet 100%-osan bizonyítani se tagadni.
2011. szept. 3. 21:28
 19/29 anonim ***** válasza:
Nem igaz.
2011. szept. 3. 21:52
 20/29 A kérdező kommentje:

19.09

Van ráció abban, amit mondasz.

Rejehw. Okés, meg fogom nézni ezeket a hivatkozásokat is.

Berta. Köszi a linkeket. Angolul lényegesen lassabban olvasok és értelmezek, de majd megpróbálom átrágni magam rajta. :-)

2011. szept. 3. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!