Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy viszonyulnak a szlovákok...

Hogy viszonyulnak a szlovákok a magyarokhoz napjainkban?

Figyelt kérdés
2011. aug. 26. 11:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

12:27

Én azon, hogy "ugyanaz a kultúránk" hasonló néptáncot meg ilyeneket értettem, mivel egy országban éltünk 1000 évig, persze hogy hatottunk rájuk. Ez még nem lopás.

Az efféle dolgokat kéne kiemelni, hogy van bennünk KÖZÖS.

Pl nem értem, azok akik Nagy-Mo. feltámadását szeretnék, de közben meg szlotákoznak, hogy képzelik ezt? Hogy visszakapnánk a területeket, aztán csak bámulnánk, hogy hopp, mi vagyunk kevesebben? A nemzetiségeken meg keresztülnéznénk?

Persze az megint más, hogy ha a kettőskeresztet valami "szláv/nagymorva keresztnek" vélik, ha ezért van benne a címerükben, az már lenyúlás.

2011. aug. 26. 13:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:06

> eddig akárhol találkoztam szlovák hétköznapi emberrel, mindig kedvesek voltak.

Megértem, hogy önvédelemből csak szépet mondtok, de vigyázzatok arra, hogy hol a határ az udvariasság és a gerinctelenség között.

Én egyszer voltam Szlovákiában, a komáromi Jókai szobornál kértem meg egy járókeltőt, fényképezne le a feleségemmel a szobor előtt. Alig tudtam megmenteni a drága gépemet, mert ki akarta verni a kezemből. Látva a szitut, egy arra járó helybeli magyar család ajánlkozott a fényképezésre, utána figyelmeztetett: jó lesz vigyázni, ne provokáljam a szlovákokat azzal, hogy magyarul kérek valamit. Ez egy helybeli idős házaspár tanács volt, akik oda valósiak voltak.

Úgy hogy szép dolog itt udvariaskodni, meg békítgetni és simítgatni a dolgokat: tény, hogy a szlovákok végig ellenségesek voltak velünk szemben (pedig még népzenét is adtunk nekik).

2011. aug. 26. 13:48
 13/23 anonim ***** válasza:
84%
Persze, erre írtam, hogy sajnos hülyék mindig vannak. Itthon is találnánk nem egy embert, akik mondjuk egy kocsmában elkezd sértegetni valakit, mert mitt'omén szlovák/román, akármi... Ez nem feltétlen igaz mindenkire. Én leírtam a saját tapasztalatom, ami pozitív volt.
2011. aug. 26. 15:39
 14/23 anonim ***** válasza:
96%
Évente legalább 2-3 szor járok Szlovákiában, soha semmilyen ellenségeskedést, ellenszenvet nem tapasztaltam. Valószínűleg ezt azok a jobbikos hülyegyerekek terjesztik, akik még nem hagyták el a gyerekszobát és napi 24 órában a gép előtt görnyednek. Bárhol jársz a világban meg kell adnod a másik embernek az alapvető tiszteletet és nem lehet baj.
2011. aug. 26. 16:45
 15/23 A kérdező kommentje:
köszi
2011. aug. 26. 19:06
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

11:44

Egyet értek. Azt viszont hozzátenném, hogy a határhoz közel nem rózsás a helyzet, de ahogy beljebb haladunk az ellentét eltűnik. Pl szlovákia közepén, vagy a túlsó oldalán egyáltalán nem foglalkoznak a magyarokkal, ha odamész észre sem vesznek, tapasztalatból mondom, ott nem kell tartanod semmit, csak a határhoz közel.

2011. aug. 26. 20:13
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
*tartanod semmitől
2011. aug. 26. 20:14
 18/23 anonim ***** válasza:
72%
történelmet hamisítanak ez a legundorítóbb dolog amit valaha hallottam történelem tanárom mesélte miket hazudnak be a gyerekeknek olyanokat , hogy Buda szlovák város votl de a csúyna magyarok elvették és utána csodálkozunk , hogy utálnak minket 20 év múlva mert ezt tanulták meg .... Igaz lehet , hogy a magyar lakta területeken hangsúlyozom magyar lakta területeken meg vannak de Pozsony és északabbra nem hinném ...
2011. aug. 26. 23:11
 19/23 A kérdező kommentje:
én pozsonyba fogok menni , ott nem tom mi lehet a helyzet , pozsonyba élnek magyarok ?
2011. aug. 27. 09:21
 20/23 anonim ***** válasza:
Igen, élnek egy páran!
2011. aug. 27. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!