Gorbacsovot miért nem vonták felelősségre még az oroszok, amikor neki "köszönhetik", hogy felbomlott a Szovjetunió, borzalmas életkörülmények vannak azóta ott, és az egész világ röhög az oroszokon, ahelyett, hogy félnének tőlük?
Előző vagyok. Azért érdekelne, melyik ország merne röhögve nekik menni, vagy akár csak provokálni Oroszországot.
Grúzia megtette(igaz,erőteljes amcsi támogatással)
19:22: nahát a grúzok meg is nézhették magukat.
Ami azt illeti, jelenleg már jobbak az életkörülmények Oroszországban, mint a kommunizmusban. A mélypont a kilencvenes években volt, az pedig már elmúlt.
> nem vonták felelősségre még az oroszok, amikor neki "köszönhetik"...
Furcsa, hogy senki sem tiltakozik a kérdés hallatán. Igaz, hogy több reformot bevezetett, ami kiváltotta a KGB-tábornokok haragját.
Gorbacsov 1991. aug. 4-20 között szabadságra utazott a Krím-félszigetre. Aug. 19-én lezajlott a puccs. Aug. 23-án aláíratta vele Jelcin a Szovjet Kommunista Párt feloszlatásáról szóló határozatot. Lemond a Szovjetunió elnöki posztjáról dec. 25-én. Addigra Breszt-ben Jelcin, a fehérorosz és az ukrán elnök létrehozza az Orosz Föderációt - ezáltal véget vetnek a Szovjetuniónak.
Akkor miért Gorbacsov kapta a Nobel-békedíjat ? (tudnivaló, hogy aki az ellenség táborában aknamunkát végez, az Nobel-békedíjat kap).
Jelcin érdemelte volna...
"borzalmas életkörülmények vannak azóta ott"
Oroszország az utóbbi 10 évben elkezdett fejlődni. Putyin sokat tisztogatott, azóta elindult valami az oroszoknál, és a legjobb, hogy a nemzeti öntudatuk erősödik. Az oroszok jó úton haladnak. Rosszabb életkörülmények a peremvidékeken vannak, és azért azt senki ne várja, hogy az északi részen, a tajgán majd felvirágzik az ország. Bár tény hogy pl a korrupció nagyon magas náluk, de azért annyira nincsennek lemaradva.
"és az egész világ röhög az oroszokon, ahelyett, hogy félnének tőlük?
Szerintem nagyon is tartanak tőlük, most fejlesztették ki az új repülőjüket, amely a 2005-ös amcsi raptort simán veri. Aztán ne felejtsük el, hogy az oroszok 2020-ig a Holdra akarnak lépni, Kína meg a Marsot tűzte ki.
Szerintem az amerikai vezetés az amelyiken lehet röhögni, sok hülyeséget csináltak az utóbbi időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!