Mely államok lesznek a Föld vezető hatalmai?
Ugye évekkel ezelőtt a SZU kihullott, most pedig az USA vezető hatalmának is vége(lesz).
Szerintetek kik lesznek az új szuperhatalmak?
Kína biztosan, és Kína mellett ki(k) lesznek még szerintetek?
Amúgy nem tartotok egy picit, hogy a kínaiak világhatalomra tesznek szert?
Kínának van az a külpolitikai mániája, hogy csak egy Kína van, tehát szeretné még Koreát, Vietnamot, a Kínai köztársaságot Laoszt stb egybeolvasztani. Egyenlőre ez sem jön neki össze, tehát milyen világuralomról beszélünk?
Egyébként valamilyen európai szövetségi köztársaság az USA alkalmasak a jövőben. India és Kína nem, vagy legalábbis Szovjetunió szintjén. (Nagy szegénység, diktatúra szeparáció.)
"Szerintetek kik lesznek az új szuperhatalmak?"
Nem feltétlenül lesz új szuperhatalom. Valószínűbb egy sokpólusú rendszer kialakulása, amiben vannak nagyhatalmak, de nincsenek szuperhatalmak.
"Kína biztosan, és Kína mellett ki(k) lesznek még szerintetek?"
Kína egyike lehet a nagyhatalmaknak, de nem lesz szuperhatalom.
20-30 éves távlatban a legerősebb országok katonailag és politikailag: USA, UK, Franciao., Oroszo., Kína. Gazdasági okokból pedig még Japán és Németország is befolyásos, bár nem tartoznak a vezető nagyhatalmak közé. Esetleg India is felkerülhet a legerősebbek klubjába.
"Amúgy nem tartotok egy picit, hogy a kínaiak világhatalomra tesznek szert?"
Ettől csak az tart, akinek fogalma sincs a történelemről és a gazdaságról.
ma 13:38
És akkora "szuperhatalom", hogy azt sem tudja megszerezni és a közeljövőben nem is fogja tudni.
Előző!
Ha Kína akarná könnyedén megszerezhetné katonai erővel...
"Tibor!Kína csak Tajvant akarja magának..."
Ennyivel is okosabb vagyok.
"Ha van eszünk és megsavazzuk Vona Gáborékat"
Ha van eszünk nem eszünk, ha Vonán múik :).
A világuralmat azt elírtam, világhatalmat akartam írni.
Amúgy egy Európai Egyesült államok szerintem is egy vezető hatalom lenne, nem feltétlen kellene hagyni, hogy Európa eltörpüljön Kína mellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!