A válság után háború lesz?
Háború már most is van.
Világháború nem lehet a szövetségi rendszerek miatt.
A válaás a szélsőjobb megerősödéséhez vezetett Németországban. A mostani válság következtében szép hazánkban erősödött meg a szélsőjobb. Az USA a gazdasági összeomlás szélén áll, Oroszország és a Távol-keleti országok pedig egyre erősödnek. Nem tudom, békés úton, vagy más módon, de szerintem idővel Európa és Amerika elveszti hatalmi szerepét, és a Távol keleti országok felemelkednek. A mai felállás alapján legalábbis nagyon úgy tűnik...
Aztán az is lehet, hogy csak szép hazánk őrlődik fel ebben az egészben...
Szélsőséges arc azért ma is akad bőséggel. A szövetségi rendszerek léte garancia? Például mi van ha Észak-Korea és Kína kihasználja az USA és az EU jelenlegi és várható gyengeségét megtámadja Dél-Koreát és Tajvant, esetleg Japánt? Az USA/EU hagyná?
Vagy ha Görögország jelenlegi feszültségét Törökországon próbálná levezetni? Lehetetlen?
Az EU soha nem volt nagyhatalom, mivel nem elég egységes hozzá. Egyébként a világ pénzének 70%-a(ebben nem vagyok biztos) még mindig az USA és az EU kezében van, szóval még nincs veszve semmi.
Az USA pedig nem nagyhatalom, hanem szuperhatalom, ami egy elég biztos pozíciót jelent. Ha becsődöl, még akkor is feléled. Ez az jelenti, hogy a lehető legrosszabb esetben nem szuperhatalom lesz, hanem simán a nagyhatalmak között a legerősebb. Ráadásul annyira összefonódtak Kínával, hogy ha rosszul megy Amerikának, akkor rosszul megy Kínának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!