Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Vajon milyen lenne ma az...

Vajon milyen lenne ma az Egyesült Államok, ha nem az északiak nyertek volna?

Figyelt kérdés
mindig is foglalkoztatott ez a téma:)
2011. aug. 4. 19:35
1 2 3
 21/23 hollófernyiges ***** válasza:

00:37

Akkor még az Unió is sokkal lazább államszövetség volt, sokkal gyengébb központi hatalommal, még a központi bank létét is visszautasították a tagállamok (formálisan ma sincs). Éppen Lincoln kezdte elnöki jogkörbe ragadni a tagállamok jogait, a polgárháború végén az USA jóval centralizáltabb lett. A CSA alkotmánya nyilván a korábbi status quon alapult, ami a későbbiekben minden további nélkül módosulhatott volna ha az eredeti hátrányosnak bizonyul.

2011. aug. 5. 10:45
 22/23 anonim ***** válasza:

03:25

„A legtöbb beérkezett válasz alapvetően hibás”

Én is erre céloztam:

Idézet magamtól:)

„(a déliek nem akarták legyőzni az északi államokat ők mindössze a korábbi status quo-t – tehát a laza konföderációt – szerették volna fenntartani. A POLGÁRHÁBORÚ egy ÉRTELMETLEN VÉRFÜRDŐ volt amit az északi politikai-gazdasági elit erőszakolt ki…a saját hatalma elmélyítése érdekében)”

„a negyedik pont szerintem nem helytálló, a déliek nem foglalták volna el az északi államokat, nem is volt ilyen céljuk.”

Ill. arra, hogy a polgárháború egy feleslegesen kiprovokált vérfürdő volt:

„sík hülye polgárháború nélkül Amerika valószínűleg gazdagabb lenne ma… felesleges, döbbenetesen véres vérrontás volt ez… a NÉGEREK pedig lényegében sokhelyütt egészen az 1960-as évekig KVÁZI-RABSZOLGÁK MARADTAK…. Szóval ez a sztori nem róluk szólt…”

2011. aug. 5. 11:22
 23/23 anonim ***** válasza:

Lincoln Unmasked: What You're Not Supposed to Know About Dishonest Abe

[link]

2011. aug. 5. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!