Mi a véleményetek a gazdasági válságról?
Szerintem az emberi butaság és önzés eredménye ez a válság, és gyakorlatilag a bankok vezetősége miatt van. Az egész válság abból fakad, (szerintem) hogy a bankok felelőtlenül hiteleztek, aztán amikor bebuktak a hitelek, akkor pár bank csődbe ment, most meg a többi bank fosik. A válság pedig azért mélyül, mert a bankok teljesen defenzív állásba helyezkedtek, csak az a poén, hogy nem jönnek rá, hogy ezzel pont maguknak ártanak.
Nekem ez a tömör véleményem.
Kínát és az oroszokat nagyjából elfelejtheted.
Oroszország csattogtatja ugyan a fogait, de alapvetően döglődik, gyakorlatilag mindenkinél jobban rá van szorulva a külföldi tőkére.
Kína talán még rosszabb helyzetben van, mert az egész kínai fejlődés arra épül, hogy ott van amerika és persze európa, akik megveszik a kínai árút. na ez most nagyjából padlón van. az is fontos, hogy kína még nagyobbat bukott is az egészen, mert (mint oly sok másik ország is) amerikában fektette be a megkeresett pénzét, ami most nagyjából sz@rt sem ér.
összefoglalva az oroszoknak tőke kell, a kínaiaknak meg piac és mindkettőhöz meg a "nyugat" talpraállása.
őbelőlük nem fog kinőni semmi. a nyertes az eu lehet, abból a szempontból, hogy jobban viseli a válságot, mint amerika, azért jobb tárgyalási pozícióba is kerülhet. (nem véletlenül járja Obama európát)
Az amerikai álomból már a válság előtt elkezdett kínai álom lenni. A gazdasági válság csak rátett erre egy lapáttal. Oroszországból már sosem lesz szuperhatalom. Kivel kellene szemben állnia? Most azoknak a legnagyobb pajtása, akikkel anno (látszólag) szemben állt. Egyébként sincs olyan helyzetben, hogy bármiben a legjobb lehessen, max. katonai előnyre tudna szert tenni, de arra sem könnyen.
A mai világban épp azért nehéz élni, mert nem lehet még rövid távon sem kiszámítani, hogy mi lesz. Most éppen olyan időszakot élünk, amikor hatalomáthelyeződés megy végbe. Csak azt nem tudjuk (vagy nem akarjuk tudni), hogy kik lesznek ennek a győztesei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!