Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA valóban a csőd felé tart?

Az USA valóban a csőd felé tart?

Figyelt kérdés
2011. aug. 1. 18:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Én attól tartok, hogy Kína gyorsan fejlődik gazdaságilag, kb 30 év és lehagyja az USA-t. És én úgy vagyok vele, hogy inkább az USA legyen erősebb mint Kína. Kína képes világhatalomra törni...stb...
2011. aug. 4. 22:47
 12/16 anonim ***** válasza:

"Kína képes világhatalomra törni...stb..."

Ezt meg sem hallottam, Kína mikor támadta Afrikát, Európát, Amerikát az elmúlt évszázadokban? Amerika hány országban folytatott háborút az elmúlt 10 évben?

Miért törne világhatalomra? Honnan veszitek az ilyet, mire alapozzátok?

Azt szinte senki nem említi meg, hogy magyar katonák régen öltek kínaiakat Kínában az angolokkal karöltve.

2011. aug. 4. 23:04
 13/16 anonim ***** válasza:

16:47

"a portfólió az egyik legkorrektebb online gazdasági újság."

Magyarországon még az is lehet, hogy igen - ami nem túl hízelgő az országra nézve.

"Csődbe tud, ha azt akarják, és sokaknak érdeke egy csőd."

Az a "csőd", amit "akarnak", nem olyan csőd, mint az, ami annak ellenére áll elő, hogy megpróbálják elkerülni.

"Mivel a dollár mögött semilyen fedezet nincs, se arany se más"

Az arany mögött mi a fedezet? Ehető, vagy autót lehet gyártani belőle? :)))

" így soha nem lehet visszafizetni az összes hitelt."

Ki a fene akarja "visszafizetni az összes hitelt"?

Vegyél bevezető közgáz tankönyveket. Annak semmi értelme, hogy összefüggéstelenül felszedsz amerikai libertárius blogokról mindenféle szlogeneket és ezekből megpróbállsz összerakni valamiféle "világnézetet".

2011. aug. 5. 00:07
 14/16 anonim ***** válasza:

22:47

"Én attól tartok, hogy Kína gyorsan fejlődik gazdaságilag, kb 30 év és lehagyja az USA-t."

30 év múlva Kína éppen a demográfiai válsággal, a környezeti válsággal, a kelet-nyugat feszültséggel, az észak-dél feszültséggel, a szociális válsággal és más igen súlyos kérdésekkel fog foglalkozni, nem azzal, hogy "lehagyja az USA-t".

"És én úgy vagyok vele, hogy inkább az USA legyen erősebb mint Kína."

Nem tökmindegy, melyik erős?

"Kína képes világhatalomra törni...stb..."

Kína nem tud világuralomra törni, kedvezőtlen hozzá a helyzete. Másik érdekesség, hogy Kína nem is tört világuralomra a története során. A gyarmatosítás brit-francia-holland-német stb. ügy volt, nem kínai.

2011. aug. 5. 00:10
 15/16 anonim ***** válasza:

00:07

megpróbáltál okoskodni, de minek?

"Az a "csőd", amit "akarnak", nem olyan csőd, mint az, ami annak ellenére áll elő, hogy megpróbálják elkerülni."

ezt majd évek múlva tudjuk meg, hogy mit is akartak, nem most fogjuk átlátni a helyzetet. A gyenge dollár összeomlása után simán bevezethetnek egy új erősebb pénzt, a másik hogy rendkívüli helyzet esetén rendkívüli törvényeket lehet alkotni, vagyis bármit meg lehet tenni. A válság egyébként direkt kirobbantott, a másik pedig, hogy ezt a csődszínjátékot belülről irányítják, így az usa akkor ömlik össze, amikor érdekükben áll.

"Az arany mögött mi a fedezet? Ehető, vagy autót lehet gyártani belőle? :)))"

Az arany időálló, nem hallottad még? 500 évvel ezelőtt mondjuk 3 gramm aranyért tudtál venni 10 tehenet, ma is a 3 gramm arany 10 tehenet ér, az arany ilyen értéke nem változik, de a világ nagy országai megszavazták, hogy a dollár mögött ne legyen semilyen fedezet, még arany sem, holott Kína erre fölhívta a figyelmet, hogy előbb-utóbb szükség lesz rá.

"Ki a fene akarja "visszafizetni az összes hitelt"?"

A bankok, a hitelezők, Kína, Oroszország és a többiek. Még te (direkt kisbetűvel) beszélsz nekem közgáz alapokról? A hitelt mindig vissza kell fizetni, ha akarod, ha nem.

Idióta 10en éves nyomi. Valahogy az ilyeneket szűrni kellene a rendszernek.

2011. aug. 5. 01:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Még egyet válaszolok ennek a közgázos nyominak:

"30 év múlva Kína éppen a demográfiai válsággal, a környezeti válsággal, a kelet-nyugat feszültséggel, az észak-dél feszültséggel, a szociális válsággal és más igen súlyos kérdésekkel fog foglalkozni, nem azzal, hogy "lehagyja az USA-t"."

milyen kelet-nyugat feszültségről beszélsz? kína bármikor bedönthetné az usát, amivel persze ő is rosszul járna, az usát pár éven belül utóléri, mindene meg van hozzá, és ez a csődhelyzet kínának nagyon kedvez, hisz mindenhova bevásárolhatja magát megmentő szerepben, facebook, imf stb...

"Nem tökmindegy, melyik erős?"

nem, mert az erősebb irányítja a világot, és ha szerinted nyomi, nincs különbség a kelet és nyugat között, akkor tényleg nyomi vagy.

"Kína nem tud világuralomra törni, kedvezőtlen hozzá a helyzete."

Ettől kedvezőbb helyzetet nehezebb teremteni, dübörög a gazdasága, bevásáolja magát az euba, a nyugatba, létrehozta az ázsiai gazdasági uniót, az elmúlt években kiépítette a piacait, oroszországgal karöltve mindent fölvásárol. Az usától a kormányunk már nem kap pénzt, kína adott 1 milliárdot. Kínának nagyon is jó helyzetben van.

"A gyarmatosítás brit-francia-holland-német stb. ügy volt, nem kínai."

na ez az egy normális mondatod volt.

2011. aug. 5. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!