Mi értelme van összehasonlítani Hitlert és Sztálint, mikor egyik sem volt jobb a másiknál?
"Pontosan ez alapján írtam a válaszomat."
Öööö nem. Itt igazából pár éve is kerültek elő nagyon fontos iratok és még mindig kerülnek elő a komcsi rendszer összeomlása miatt. Egy ilyen lejárt titkosítás támasztja alá 100%-an azt, hogy az oroszok támadást terveztek. Valaki előrébb meg is említette. Lehet, hogy 20-30 éve még azt mondta mindenki, hogy ez butaság, de ma már a szakemberek mind azt mondják amit most böfögök vissza.
14:21
"Lehet, hogy 20-30 éve még azt mondta mindenki, hogy ez butaság, de ma már a szakemberek mind azt mondják amit most böfögök vissza."
Komoly szakmunkákat olvass, ne kurucinfót és társait.
Egyébként éppen a hivatalos szovjet történetírás bizonygatta azt évtizedeken át, hogy a jószovjetek kezdettől fogva meg akarták támadni a gonosznémeteket, a Bölcssztálinelvtárs is csak taktikai okokból, időnyerés céljából ment bele a Hitlerrel kötött megállapodásba. Csak hát szegény szovjeteknek nem volt elég idejük arra a fránya felkészülésre, mert a gonosznácik hamarabb támadtak :D
Vicces olvasni, ahogyan a széljobbos szubkultúra manapság ugyanezt a mesét emlegeti fel, Hitler támadásnak igazolása céljából :D
Sztálin arra számított, hogy a második világháború az első újabb kiadása lesz, évekig elhúzódó lövészárok háborúkkal, amelyek mind a németeket, mind a briteket és a franciákat egyaránt kimerítik és tönkreteszik majd. Akkor jön majd el Nyugaton a kommunista forradalmak és a szovjet beavatkozás ideje. 1941-ben Sztálinnak esze ágában nem volt felrúgnia a Hitlerrel kötött megállapodását, eszközei sem lettek volna semmiféle nyugati támadáshoz.
Ezek a tények.
A SZU nagyon aktívan készült a háborúra...
de az 1941-es támadás meglepetésként érte
Sztálin abban a hitben volt, hogy a van még néhány év a nagy erőpróbáig
ill. a finn háború tapasztalatai is kijózanítóak voltak
nem azért mert a szovjet hadsereg rosszul lett volna felszerelve
hanem azért mert 1937-ben lényegében lefejezték a hadsereget...
16:27
Kurucinfón csak röhögni szoktam. Én történészek könyveire gondolok, mind ezt állítják.
20:15
"Én történészek könyveire gondolok, mind ezt állítják."
Nem állítják ezt a történészek, egyedül egy Viktor Rezun (alias Szuvorov) nevű sztálinimádó szélhámos bestsellerei hirdetik ezt a marhaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!