Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi értelme van összehasonlítan...

Mi értelme van összehasonlítani Hitlert és Sztálint, mikor egyik sem volt jobb a másiknál?

Figyelt kérdés
Két gazember méricskélését, mikor ugyanolyan bűnök terhelték őket, nem tartom érdemesnek.
2011. júl. 27. 16:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Mindkettő egyformán nagy gazember volt. De míg Hitler nyomorult módon, birodalmi fővárosának romjai alatt, a történelem legnagyobb balekjaként, öngyilkosként végezte, addig Sztálin győzelemmel fejezte be a világháborút, abszolút győztesként halt meg, egy olyan ország élén amelyet kétségtelenül ő tett világhatalommá. Katonai értelemben legalábbis mindenképpen.

17:07

"...ezt a szerződést egyik fél sem vette komolyan. "

Dehogynem. Még Hitler is teljesen komolyan gondolta eleinte, hogy tartósan fenntartja a Szovjetunióval kötött megegyezését.

"...mert az orosz csapatok a határ mellett úgy lettek felállítva ahogy támadások előtt szokás. Sztálin is egy megelőző csapásra készült, csak valamivel később."

Tévedés. A szovjet védelmi stratégia volt úgy felépítve, hogy ellenséges támadás után azonnal az ellenség területére kell áthelyezni a hadszínteret. Aminek az irreális volta persze azonnal kiderült 1941. június 22-én. A szovjetek abszolút felkészületlenek voltak a német támadással szemben, Sztálin képtelen volt elhinni, hogy Hitler durván átverte, napokig elbujdokolt, idegösszeomlást kapott. Nem készült 1941-ben semmiféle Németország elleni támadásra, nem is készülhetett, sőt nagyon is tisztában volt vele, hogy a Szovjetunió védekezésre is jóformán képtelen.

2011. júl. 27. 17:34
 12/27 anonim ***** válasza:
Én csak a nagy demokrata Nyugatot nem értem, Sztálin nagyobb tömeggyilkos volt mint Hitler, ez tény, mégis vele szövetkeztek Németország ellen. Sztálin ugyanolyan egyeduralmat vezetett be, mint Hitler, ő is üldözte a zsidókat, kiirtotta fél Ukrajnát.
2011. júl. 27. 18:38
 13/27 anonim ***** válasza:

"Sztálin ... mégis vele szövetkeztek Németország ellen."

Mert az ellenségem ellensége az az én szövetségesem. És hát nem a szovjet légierő volt az, amelyik minden éjjel terrorbombázásokat hajtott végre az angol városok ellen, hanem a Luftwaffe. Ezért szövetkeztek inkább Sztálinnal.

2011. júl. 27. 18:43
 14/27 anonim ***** válasza:
Miért? Mi bajod Hitlerrel vagy Sztálinnal? Szerintem épp két olyan nevet hoztál fel akik legtöbbet tették az emberiség fennmaradásáért.
2011. júl. 27. 18:54
 15/27 A kérdező kommentje:

'Miért? Mi bajod Hitlerrel vagy Sztálinnal? Szerintem épp két olyan nevet hoztál fel akik legtöbbet tették az emberiség fennmaradásáért.'

Tényleg? És mik voltak azok az intézkedések?

Felsorolhatnád.

2011. júl. 27. 20:20
 16/27 anonim ***** válasza:

17:34

De, tényleg támadásra készült Sztálin. Erre nem tudok mást mondani, olvass róla könyveket, tájékozódj kicsit. Ezért vélem komolytalannak szovjet részről, német részről meg azért, mert a nácik ideológiája már kezdettől komcsi ellenes volt.

2011. júl. 27. 20:57
 17/27 anonim ***** válasza:

"Erre nem tudok mást mondani, olvass róla könyveket, tájékozódj kicsit. "

Pontosan ez alapján írtam a válaszomat.

2011. júl. 27. 22:53
 18/27 anonim ***** válasza:
tonképpen nagyon hasonló pszichopata genny@láda volt mindkettő
2011. júl. 27. 23:24
 19/27 anonim ***** válasza:

17:03

Hitler egy szerencsétlen balf@asz volt akárcsak Sztálin

2011. júl. 27. 23:25
 20/27 anonim ***** válasza:

mindkettő után milliók maradtak holtan

GYILKOS volt mindkettő

kb. olyan kalaiberű mint a mostani norvég mészáros...

csak ők nagyban csinálták...

2011. júl. 27. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!