A görögök miért tüntetnek?
Oké hogy nagy szarban vannak és hogy egyre nehezebben viselik a terheket, de tegyük fel hogy engednének a tüntetőknek, az eredmény:
csődbe mennek, még szarabb lesz nekik, ráadásul magukkal rántják csaknem az egész világot.
Ennyire csököttek vagy mi?
Van bennük egészséges életösztön, mint ahogy a németekben, angolokban, franciákban is van. Ez akkor nyilvánul meg, amikor a jogaik sérülnek, mert akkor kivonulnak fél országostul az utcára és tüntetnek.
Itt ezt nem láthatod. A magyar nép olyan, mint egy szőke hercegről álmodozó tizenéves kis pi csa, aki mindent elhisz annak a fiúnak, aki a csillagokat lehazudja neki az égről.
A görögök elméletileg a csőd szélén állnak, gyakorlatilag az ország 1 éve csődben van.
Azért tüntetnek mert a jólétüknek vége, amit hitelekből teremtettek meg maguknak. Olvastam egy olyan cikket miszerint a görögök az EU-tól várják a segítséget, maguk nem hajlandók érte semmit tenni. Ez szerintem szomorúbb dolog mint az hogy tüntetnek és szinte szét szedik Athén-t.
Több cikk elolvasása után szerintem : azért tüntetnek mert nem tudják elfogadni hogy a jólét korszaknak vége.
Miért akarnának olyan megszorítást, hogy még több embernek kelljen népkonyhán étkeznie ?? Az elmúlt évben kétszeresére nőtt a számuk és főként görög nyugdíjasok járnak oda...
Hogy tovább nőljön az amúgy is magas munkanélküliség ?
A 30 év alattiak nagyede munkanélüli, a nyugdíjkorhatár emelésével még többen lesznek...
Miért akarnának olyan intézkedéseket, mely eladja a közműveket és ennek következtében mint itthon növekszik az áruk ?
Miért egyeznének bele a szigeteik eladásába, amikor az égei-tengeri szigeteknél gázt találtak nemrégen ?
Miért egyeznének bele hazájuk fegyver nélküli elfoglalásába ?? Magyarországon sok a hazaáruló és a hozzájuk törleszkedő, de ott még vannak hazaszeretők...
Utolsó, jó ne egyezzenek bele, teljesítse a kormány az akaratukat, vonja vissza a megszorításokat.
Az eredménye az hogy senkitől nem kapnak hitelt és két hét múlva csődbe mennek.Akkor meg egy sokkal rosszabb forgatókönyv következik.És ezt nem értem hogy miért nem képesek felfogni.
A hiteleket a hazaáruló kormányaik vették fel (mint nálunk is!) és könyvelési trükkel az adósságot ideiglenesen eltüntetőkkel is a kormányuk állt szerződésben... miért haljanak ezért éhen a görögök, miért engedjék át harc nélkül a szülőföldjüket a "ólcsóért" felvásárló hitelezőknek ??
Ez a adósság uzsora, erkölcstelen és VISSZAFIZETHETETLEN.
"És ezt nem értem hogy miért nem képesek felfogni."
Ugyanez van Magyarországon is sokmindennel. Csak amíg az itthoni megszorítást anyázással és orbánviktorozással/gyurcsányozással nyugtázzuk, a görögöknél megértjük miért kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!