Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Iszlám országokba, miért...

Iszlám országokba, miért nincs melegfelvonulás?

Figyelt kérdés
2011. jún. 13. 16:27
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
76%

"Válásnál miért a nő kapja a lakást a ffi helyett?"

Ez jogilag nem így van.

A többi mondatod meg érvként nem fogadható el, mert semmi konkrétumot nem tartalmaznak. Főleg mert előtte jogokról beszéltél, aztán meg a médiával jössz. Nehogy amerikai hálivúdi szar film-típusú dolgokat hozz már nekem érvként.

2011. jún. 13. 21:25
 22/43 anonim ***** válasza:
37%

21:23

Én viszont pont fordítva látom. A fiam középiskolába jár. Manapság a fiatal fiúk túl szerények, félénkek, gyakran depressziósok nehezen tudnak ismerkedni mert a lányok egója annyira agyon van boostolva a média által hogy gyakorlatilag nem lehet velük normálisan ismerkedni. A fiúk önbizalmát persze sehol sem támogatják a mai világban mintha eleve szolga szerepre születnének arra, hogy egész életükben csak dolgozzanak, alkalmazkodjanak, és kiszolgálják a nőket. Valahogy ez a szellemiség járja át a mai társadalmat.

És ez egyáltalán nem jó.

2011. jún. 13. 21:30
 23/43 A kérdező kommentje:
De ez jó, hogy nincs náluk ilyen felvonulás?
2011. jún. 13. 21:48
 24/43 anonim ***** válasza:
37%

21:48

Attól függ, ha meleg vagy ill. szereted az ilyent nézni (ergo meleg vagy) akkor nem jó.

De egyébként a normális erkölccsel bíró embereknek viszont igen.

2011. jún. 13. 21:50
 25/43 A kérdező kommentje:

Lol... :D

Nem vagyok meleg, csak érdekel.

2011. jún. 13. 21:57
 26/43 anonim ***** válasza:
68%
Az iszlám országokban semmi sem olyan, mint Magyarországon. Más fejlődésen ment keresztül a gazdaságuk és a kultúrájuk. Mindig is tekintélyelvű országok voltak. Nem létezik a nálunk vallásszabadságnak nevezett dolog, egyetlen vallást ismernek el hivatalosan és az az iszlám. Az iszlám országok között egyetlen demokrácia sincs. Igaz, hogy Iránt köztársaságnak nevezik, de rögtön elé teszik a teokratikus jelzőt. A hatalmi ágak között van egy vallási testület, aminek előfordulhat hogy még vétójoga is van. Az iszlám vallás pedig elutasítja a homoszexualitást. Több országban vallásrendőrség járja az utcákat, felfigyelve a lecsúszott fejkendőkre, szerencsejátékosokra, tiltott internetes tartalmakra, mindenkire akiknek a tevékenységét felforgató. Az pedig, hogy mi számít felforgatónak azt a hatalom dönti el. Nem ritka az iszlám országok történelmében, hogy egy épp hatalmon lévő politikai vagy vallási csoport, uralkodó az iszlám vallást az elnyomás eszközeként használta, a hatalom megszerzése és vagy megtartása érdekében. Nagy az írástudatlanság, a nők és a vallási kisebbségek is el vannak nyomva, sok az éhező, aki a politika helyett a napi kenyerével foglalkozik, kevés a magasan képzett ember, az értelmiségi, az ilyen feltételek táptalajul szolgálnak a tekintélyelvű vagy diktatórikus rendszer kialakulásához. Ha pedig egy ilyen rendszer évszázados, sőt évezredes, a kulturális és vallási értékek stabilak, akkor maguk az állampolgárok is nehezebben "mozgósíthatók" egy politikai ügy, pl. egy tüntetés érdekében, amiről ráadásul tudják, hogy szigorúan büntetik. A homoszexualitásért akár halálbüntetés is jár. Szerinted, ha Magyarországon is halálbüntetés járna érte, hányan mernének utcára menni? (Persze nálunk ez képtelenség, de mégis gondolj bele..)
2011. jún. 14. 12:51
 27/43 A kérdező kommentje:

"Nem létezik a nálunk vallásszabadságnak nevezett dolog, egyetlen vallást ismernek el hivatalosan és az az iszlám."

Ez a téma érdekel... tudnál valami hiteles forrást linkelni?

2011. jún. 14. 13:12
 28/43 anonim ***** válasza:
19%
így kútfőből nem tudok forrást írni, keress utána. Ha jól sejtem, valami dolgozathoz kell, azt pedig nem tudom megírni helyetted.
2011. jún. 14. 13:18
 29/43 A kérdező kommentje:

nem találtam semmit...

Maradjunk a kérdésnél!

2011. jún. 14. 16:20
 30/43 anonim ***** válasza:

"Ez a téma érdekel... tudnál valami hiteles forrást linkelni?"

[link]

[link]

Ezekkel kábé válaszoltam is magára a kérdésre.

"De ez jó, hogy nincs náluk ilyen felvonulás?"

Értelmetlen kérdés. A melegfelvonulás általánosságban nem ítélhető meg ilyen szempontból. Ami Budapesten történt az elmúlt nyarakon, az nem éppen az volt, amiről eredetileg a melegfelvonulás szól. Volt szerencsém látni a brüsszeli melegfesztivált (mielőtt felvetnék, nem vagyok meleg, de egy angliai út során fél napot Brüsszelben töltöttem a fesztivál idején), teljesen normális, kulturált körülmények között zajlott. Persze voltak meglehetősen deviáns kinézetű emberek, de ettől eltekintve nem volt több egyszerű kirakodóvásárnál és utcabálnál.

2011. jún. 15. 14:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!