Mit tudtok Banu Qurayza-ról?
Én pl. semmit.
Főleg, hogy azt se tudom ki/mi az.
Az izraeli vagyok
Banu Qurayza zsido kohanitak egy csoportja volt, akik a Bar-Kochba felkeles utan erkeztek az Arab felszigetre . (A Bar Kochba felkeles zsido szabadsagharc a romai uralom ellen i.sz. 132–135, amit a romaiak – nagy vesztesegekkel - de brutalisan levertek). Izraelbol (pontosabban Judeabol) magukkal hoztak a foldmuveles tudomanyat (amit az arabok akkor meg nem ismertek), es bekessegben eltek veluk a 7. szazadig.
622-ben Mohamed erkezett a teruletre es az arabok nagy reszet az iszlamra teritette.. Eleinte a bekes egyuttelest tamogatta a zsidokkal abban a remenyben, hogy majd a zsidok is atternek az iszlamra.
Mikor Mohamed latta, hogy ez nem kovetkezik be, akkor pogromot inditott a zsidok ellen. Mohamed vezetesevel a muzulmanok legyilkoltak az osszes zsido ferfit, a noket es a gyerekeket pedig eladtak rabszolganak.
Honnan jott neked ez a kerdes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!