Ki (volt) a legnagyobb náci? Volt/van aki Hitlernél is durvábban tolta?
"egyszerű ha rámutatunk a közös ellenségre könnyebb egybekovácsolni a népet. alap emberi érzések. "
Ez egy nagyon nagy igazság.
Szerintem ezt lenne a legfontosabb megtanítani az iskolákban, hogy megértsük a náci Németországot.
kár hogy nincs olyan, hogy közös ellenség...
Sic transit gloria mundi.
15:04
Miért pont őt? Tudtommal csak a propagandaminiszterük volt. Eichmann sztem sokkal inkább esélyes erre.
ma 19:36
Himmler, aki elárulta Hitlert, jobb jelölt?
Goebbels volt Hitler 1. számú, legfanatikusabb híve. Nem véletlenül lett Hitler utódja mint birodalmi kancellár, Hitler végrendeletének megfelelően.
A háború végén Goebbels (a totális háború teljhatalmú birodalmi biztosa), Speer (aki ingadozott, szabotálta Hitler parancsait) és Himmler (1944 ősze óta áruló, mert kereste a kapcsolatokat a nyugatiakkal) volt a három legfontosabb vezető Hitleren kívül. Amikor mindenki Hitler ellen fordult, akkor ő kiállt mellette.
Goebbels fanatizmusát mutatják egyrészt propagandaszövegei, és az a tény, hogy naplójából kitűnik, hogy ezeket el is hitte. Igaz, ő mondta azt is, hogy kb. "ha tízszer elmondom, mindenki elhiszi, ha 20-szor elmondom, még én is elhiszem". Másrészt pl. családjának sorsa is tanulságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!