Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izrael atomnagyhatalom?

Izrael atomnagyhatalom?

Figyelt kérdés
2011. márc. 25. 11:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Az atombombajaal egyetlen orszag sem megy semmire, hiszen nem dobhatja le.
2011. márc. 25. 16:43
 12/23 anonim ***** válasza:

"Nekem is van pár robbanófejem. Atomnagyhatalom vagyok?"

Neked jar a szad, Izraelnek meg nem. Attol nekik meg van.

Ami a fontosabb, hogy az Iranbol jovo esetleges atomraketa ellen vedoeszkozuk is van.

2011. márc. 25. 16:48
 13/23 anonim ***** válasza:
53%
Hát mivel amerika atomnagyhatalom ezért izrael is az
2011. márc. 25. 17:34
 14/23 anonim ***** válasza:
20%
A szélsőséges terrorállam bizony atomnagyhatalom.
2011. márc. 25. 17:48
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

Az izraeli vagyok

Szelsoseges terrorallam az eszed tokja.

2011. márc. 25. 19:54
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Izraeli vagy, tehát elfogult és ráadásul gyilkos terroristákat védsz, jellemtelen antigojita!
2011. márc. 25. 23:25
 17/23 anonim ***** válasza:

Az izraeli vagyok

Ennek a "nelvfejleszto" antigojita-zonak:

Ahelyett, hogy a mediat szajkoznad, inkabb gyere ide, es nezd meg a sajat szemeddel.

2011. márc. 26. 10:05
 18/23 anonim ***** válasza:
most belegondoltam, hogy ha anno osztogattak volna kondomot a Vörös Hadseregben, ma mennyivel nagyobb lenne a magyar társadalom átlagintelligenciája, nem de kedves 56%os?
2011. márc. 26. 14:00
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

A világon 5 elismert atomhatalom van, ez az 1968-as Atomsorompó-egyezmény rögzíti(USA, Kína, Fro., Oro.,NBrit.=ENSZ BT állandó tagok). Vannak ún. "küszöbországok" (ezek közé tartozik Izrael is), ezek azokat az államokat jelentik, melyek nyíltan vagy titokban nukleáris fegyverek megszerzésére, birtoklására törekedtek/törekszenek.

Izrael soha nem ismerte el, hogy atomfegyvere van, de nem is cáfolta, ez a "lebegtetés" elrettentési politikájának lényege. 1986-ban volt egy nagy port kavaró botrány, amikor is egy korábban nukleáris létesítményben dolgozó férfi (Mordechai Vanunu)olyan fényképeket hozott nyilvánosságra, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy Izrael rendelkezik nukleáris robbanófegyverek előállításának képességével. A sztori vége úgy emlékszem, az lett, hogy egy MOSZAD-ügynöknőt ráállítottak, és Olaszországban elkapták, elítélték. Valamikor a '90-es évek végén szabadult.

2011. ápr. 6. 01:54
 20/23 anonim ***** válasza:

01:54! Mikor néztél utoljára híreket? Legalább a wikibe beütnéd, hogy "atomhatalom", és akkor látnád, hogy nem csak ennyi ország rendelkezik atombombával.

Észak-Korea, Dél-Afrika, Pakisztán, India... és folytathatnám a sort...

[link]

2011. ápr. 6. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!