A Líbia ellenni háború elsősorban az olajért megy?
Jó hogy beleavatkoznak nem?
Szerintem persze az elsö okk, politiakai, a nyugati érdek, de ehez több dolog is kapcsolódik:
1: Ha segítenek, jobb kapcsolatott teremtünk(teremtenek, mert tuttomal magyarok nincsenek benne az akcióban) az arabi országokal.
Nézd csak magyarországot, 56 nem segítettek nekünk, az nekünk mien érzés volt, és még most is.
Most mutatják hogy jó fejek. Ez után mien halás lessz az Lybia népek, nyugat és Kellet között jó kapcsolat fog kialakulni.
Theroux! Kövesd az eseményeket, AMerika igen is bele avatkozik.
amúgy én is ezen gondolkoztam, mikor egy videót láttam amiben a tüntető tömegbe belelöttek és 4en földön maradtak Bahreinbe, hogy akörül mér nincs ekkora visszhang? Akkor legalább ott is rendet kéne tenniük az ENSZnek, hisz civilekre támadnak ott is.. ja ott nincs érdekeltség. még.
megunták a diktátort és azt akarják elkergetni.
am jo lenne ha végeznének már ezzel a háborúskodással mert még az 500at is eléri igy a benzin. ma is 423ért tankoltam
Nehéz pontosan tudni, hogy miért megy, de az biztos, hogy nem azért, amit mondanak, vagy írnak, mert ha 40 évig jó volt, akkor miért pont most?
Szerintem a politikai zavarkeltés, az instabilitás fokozása a cél. Ezért nyúltak bele az arab helyzetbe. A zavarosban a legjobb halászni, de az arab országokban eddig nem volt zűrzavar, ezért meg kellett csinálni a zűrzavart. Most majd lehet az érdekcsoportokat egymás ellen kijátszani, spekulálni, a bizonytalanságra hivatkozva az égig emelni az olajprofitot, fegyvereket kipróbálni, eladni.
Szerintem most egymással látszólag piaci versenyben álló, külföldi tulajdonú olajcégeket fognak létrehozni, amelyek valójában egy kézben vannak. Így leszorítják a nyersolaj kitermelés költségeit.
A politikai zűrzavar fenntartásával pedig az egekig tolják a benzinárakat. Az így keletkező hatalmas hasznot a kartellek milliomosai fölözik le. A fegyvereladások hasznát pedig szintén.
Kadhafi egy bohóc, aki jól jön a színjátékhoz, bármit is csinál.
Hol voltak az előzetes tárgyalások az orosz,kína részéről.
Ez az "invázió" megint csak a korszerű fegyverek teszteléséből fok állni??
Kína ,Oroszország miért nem tárgyalt korábban csak, a szájuk
nagy,-utólag.
bumbi02 válasza:
"Theroux! Kövesd az eseményeket, AMerika igen is bele avatkozik. "
Mára igazad lett bumbi! Tegnap estig úgy tűnt Amerika inkább a háttérben marad, mára kiderült, hogy mégis ő vezényli az akciót. Fene tudja, igazából mi is megy a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!