Igaz, hogy Európa sokkal liberálisabb, mint az USA?
Az USA-ban sokkal nagyobb a szólásszabadság. Azt a stílust itt nem lehet nyomni!
"Z"
ezt nemlehet így felfogni ... itt is vannak konzervatív emberek, ott is ... és ugyan úgy ott is vannak fiatalok akik tudják mitől döglik a légy és itt is ...
deviszont néhány embernek Buli = alkohol fogyasztás
nálunk 18as a korhatár általába
ott 21 es ... ilyen szempontból jogos a kérdés
"Igaz, hogy Európa sokkal liberálisabb, mint az USA?"
A liberalizmus egy ideológia. Nem lehet számviszonyokkal jellemezni. Hány rőffel liberálisabb Európa? Másfélszer vagy háromszor liberálisabb? Ostobaság ilyet mondani.
"Azt hallottam, hogy az USA-ban az emberek nagy része teljesen vallásos és konzervatív"
Igen, és ennek semmi köze a liberalizmushoz, ami egy politikai ideológia.
"Európában tudnak élni az emberek, buliznak, élvezik az életet"
Nagy hírem van: a világ minden pontján tudnak élni az emberek, sőt, buliznak is. Az ausztrál bennszülöttek, a bushmanok, a maszájok, a dél-szudáni bozótnégerek, az eszkimók, a svédek, a szlovákok, a perzsák és a costa ricaiak is buliznak és élvezik az életet, noha nyilván soknak sejtelme sincs, mi az a liberalizmus. Pont mint ahogy neked sincs fogalmad róla, de ez gondolom nem akadályoz meg a bulizásban.
"Ebben mennyi valóság van?"
Semennyi. A liberalizmus egy politikai ideológia, mely négy elvre (individualizmus, univerzalizmus, meliorizmus, egalitarianizmus) épül. Semmi köze a bulizáshoz vagy a vallásossághoz.
09:03 ha nem tudod, miről van szó, akkor legalább ne szólj bele. Vagy olvass utána, mit jelent a liberális szó. Teljesen félreértetted a kérdést, ráadásul leosztottál mindenkit.
A liberális szó jelentése: [link]
Kérdező: én is úgy tudom, hogy ott egy kicsit bigottabbak az emberek. De azért buliznak ugyanúgy, mint mi, nagy különbség nincs. Kicsit jobban őrzik a lányok a szüzességüket, meg fontosabb szerepet játszik az iskola az életükben. Felnőtt fejjel meg nem tartják feleslegesnek a politizálást.
ma 09:30
Az USA most akkor engedékenyebb és bőkezűbb, mert tudnak bulizni? Pedig vallásosak?
Majdnem olyan cizellált gondolkodó vagy a Bakos-szótáraddal, mint a kérdező :)))
Szövegértés egyes. Egyrészt nem az USA liberálisabb, haem Európa, de már az elejétől fogva erről volt szó. Másrészt senki nem mondta, hogy a szótárban megtalálhat kifejezések között csakis ÉS kapcsolat lehet. Bőkezű értelemben magyar nyelven nem is igazán honosodott meg a kifejezés, a kérdező engedékeny értelemben használta. Gondoltam, ennyit azért ki tudsz hámozni egy három szóból álló listából.
A Bakossal meg nem tudom, mi a bajod, eddig a legjobb ilyen jellegű szótár, amit ismerek. Vagy esetleg tudsz jobbat?
Ez egy igen érdekes téma. Olyan szempontból konzervatívabbak, hogy több a vallásos, tv-ben nem mondhatnak csúnya szavakat, nem mutathatnak nudizmust(csak az hbo-n). Ittas vezetésért még börtönbe is kerülhet az ember, közterületen való fogyasztásért pedig brutális pénzösszegeket kell fizetni. Az pedig hab a tortán, hogy van halálbüntetés és legális a fegyvertartás, sok iskolában pedig-bár ez erős képzavar- rendszeresen tartanak véletlenszerű drogteszteket. Maximum olyan szempontból liberálisabb, hogy ott elmosódnak a határok a klasszok között. Ezt úgy értem, hogy Európában a talk showkat általában a műveletlenebb réteg nézi, Amerikában viszont nincs ilyen "szűrő", legalábbis nem ennyire erős.
Egyébként a nyugati világon belül az amcsik hazafiasságban messze felülmúlják a többi nemzetet, Európával patriotizmus tekintetében nem lehet összehasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!