Ma van kommunizmus áldozatainak emléknapja. Miképpen kellene megemlékezni a több mint százmillio halálos áldozatról?
kommunizmusnak nem voltak áldozatai hanem leszek!
(a holokauszt napján is valami ilyesmit mondtak, csak jó lesz most is)
Tulajdonképpen igaz.
Lényegében a Sztálinizmus áldozatairól van szó.
Ebben az értelemben azonban a fasizmus áldozatai helyett is mondjunk nemzetiszocializmust.
"Lényegében a Sztálinizmus áldozatairól van szó."
Hát azért nem mindenhol így hívták.Például Kuba se sztálinista és mégis...vagy ott van Észak-korea(bár erre mondják hogy sztálinista de Sztálin semmi ahhoz képest amit kim ir Szen és az idióta fia csináltak/csinálnak)
Értem én, de a kommunizmus, mint olyan, egy soha meg nem valósult idea volt.
Ami megvalósult, azt a Szovjet megfelelője után gyakran nevezik Sztálinizmusnak.
Dick Esmen:
Szerintem a sztálinizmust mint egy stílust, vagy egy politikai hozzáállást kell érteni. Vagyis amit a Rákosi, Kim Ir Szen, Pol-Pot félék műveltek.
{Úgy , hogy számba vészűk a kereszténység sok szász milliós áldozatait
Csak a magyar történelemre gondolj amikor István király lemészárolta a kereszténység nevében a fele magyarságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!