Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A magyarok miért nem szeretik...

A magyarok miért nem szeretik a felvidékieket? Pedig a felvidékiek is magyarok. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom, hogy másképp néznek mint pl a délvidékiekre.

Figyelt kérdés
2011. febr. 15. 17:00
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
És jobb lenne a határon túli magyaroknak a Nagy-Magyarország? Pl a felvidékieknek jó lenne?
2011. febr. 15. 17:42
 12/23 A kérdező kommentje:
Ha ezek után ismét Nagy-Magyarország lenne, pár felvidéki azt írta, hogy már nem akarná ezt a dolgot.
2011. febr. 15. 17:44
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Vajdasági magyar vagyok, s a vajdaságiak után a felvidéki magyarokat szeretem a legjobban. Persze igyekszem szem előtt tartani, hogy nem lehet csoportban, hanem egyénekeben gondolkodni...
2011. febr. 15. 17:51
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én minden magyart szeretek. Nem számít hol lakik, még az se baj ha magyarul se tud. Csak legyen büszke arra, hogy magyar gyökerei vannak.
2011. febr. 15. 18:06
 15/23 A kérdező kommentje:
Én felvidéki vagyok. Hát érdekes dolog ez az egész. Suliban nagyon durva dolgok történtek, a szlovák himnuszt akarták énekeltetni velünk. Akkor új címerek plusz a zászló és alatta a szlovák himnuszt tartalmazó táblát kaptunk. Magyarországon van valami olyan nap, mikor a Nagy-Magyarországra emlékeznek a diákok?
2011. febr. 15. 18:12
 16/23 A kérdező kommentje:
Amúgy magyar suliba járok. Nem is tudom, hogy durva dolog-e ez a címer meg a zászló plusz a himnusz, talán nem is annyira, lehet csak én veszem ennyire tragikusan, de itt egy szlovákosítás vette kezdetét? Döntsétek el ti és ha kedvetek van akkor írjátok le :)
2011. febr. 15. 18:16
 17/23 A kérdező kommentje:
Lehet hogy hülyeség...
2011. febr. 15. 18:16
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem olyan durva dolog. Itt pl. nincsennek külön magyar iskolák. Ugyanabban az épületben, persze külön osztályokban tanulnak a szerb és a magyar tanulók. sőt ugyanazt tanulják, a magyarok a szerb könyvek lefordított példányait használják. Persze a magyarok plusz magyar nyelvet és irodalmat is tanulnak, s a történelmet kiegészítik a magyar történelemmel. Szerintem ez teljesen normális és ez az egyetlen pont, amiben a szlovákiai barátnémmal eltér a véleményem. Szerinte ez elszerbesítés, szerintem nem, sőz ha külön épületben külön tanterv szerint tanítanánk, az szándékos kirekesztés lenne.

Városomban kicsit több a szerb, mint a magyar, de pl. még a kultúrműsorok terén is kínosan ügyelnek az illetések arra, hogy annyi magyar műsor kerüljön megrendezésre, mint szerb.

Országos szinten is elmondható, hogy egyre jobb a kisebbségiek helyzete, mármint jogilag. Anyagilag is demokratizmus van: mindenki sz@r helyzetben van. A szerbeknek, beleértve a kormányt is, egy pillanatig sem volt bajuk azzal, hogy megkapjuk a kettős állampolgárságot.

Az szörnyű, hogy nálatok ez gondot jelent. Ha ilyen mértékben szabdalják meg a jogaitokat, akkor már teljesen mellékes, hogy milyen tanterv szerint tanultok és hogy énekeltek himnuszt vagy sem.

2011. febr. 15. 18:32
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szerbek próbálnak nyalni, hiszen egy pillanat alatt megvétózhatnánk az uniós csatlakozásukat.
2011. febr. 15. 18:43
 20/23 A kérdező kommentje:
Hát az tény, ha szerb és magyar iskolába tanul a gyerek, akkor a magyar diákra ráragad valami a szerb nyelvből és ez fordítva is igaz. Így volna ez Szlovákiában is, csak itt van magyar iskola, meg van szlovák iskola. Persze van pár kivétel... És ha Szlovákiában tudsz szlovákul az előny. A jó magyar ember meg ha tud szlovákul, ha nem, magyar marad mindig. Kíváncsi vagyok az ez évben megrendezésre kerülő népszámlálásra.... hány ember vallja magát magyarnak.
2011. febr. 15. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!