Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem törlünk el minden...

Miért nem törlünk el minden adósságot?

Figyelt kérdés
Azt rebesgetik, hogy nagy bajban van a dollár, az euró, a japán yen (mivel az államadósság a gdp kb 200%-a). Bedőlt Olaszország, Írország, Görögország, az USA-ban folyamatosan csökken a gazdasági növekedés stb.... Mi lenne, ha minden eddigi adósságot eltörölnénk, és minden ország új pénzügyi évet kezdene. A polgárokon keresztül a vállalatokon át a nemzetgazdaságokig. Eltörölnénk az IMF hiteleket stb.... Az összes jegybank bevonná az összes pénzérmét, és újra elosztanánk. Minden mögé mehetne újra aranyfedezet. Szerintetek ez lehetséges?
2011. jan. 26. 16:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Na erre kivancsi vagyok en is..:)
2011. jan. 26. 16:12
 2/22 anonim ***** válasza:
És akinek tartoznak azzal mi lesz? Ez is akkora válságot robbantana ki mint az állat. Gondolj bele! Van egy céged, és állampapírba fektettél, magyarán finanszírozod az adott államot bizonyos hozam ellenében. Erre valaki megszólal, hogy el kellene törölni a világ összes adósságát. Hát az lenne, hogy csődbe mennél, az alkalmazottaid és te is munkanélküli lennél. Ez az ország gazdaságát rontaná. Na most ezt gondold el ország majd pedig világ méretekben! Nem lenne ember, aki nem akarna megölni.
2011. jan. 26. 16:35
 3/22 A kérdező kommentje:
De nem tartozna senki senkinek. Éppen ez a lényeg, minden vállalkozás, és minden nemzetállam tök 0 ról kezdené tehát a bevételi és a kiadási oldalon is nulla lenne, ugyanígy a polgárok. Aztán másnap mindenki bemenne dolgozni, a vállalkozások árbevételt termelnének, a bankok hiteleket adnának ki, a nemzetállamok meg meghatároznák a tárgyévi költségvetést a várható bevételekből, talán még jobban mint azelőtt.
2011. jan. 26. 16:50
 4/22 A kérdező kommentje:
Az egész úgyis csak egy kib@szott játék a tőzsdén az értékpapírokkal, meg a valutákkal, meg játék a jegybank által meghatározott kamatlábakkal, meg azzal, hogy egy szolgáltatás ennyit vagy annyit ér pénzben, a virtuális pénzekkel amik a bankszámlákon, és a folyószámlákon mozognak stb.....
2011. jan. 26. 16:52
 5/22 anonim ***** válasza:
vonulj kia társadalomból! lehet én is ezt fogom tenni!
2011. jan. 26. 16:58
 6/22 A kérdező kommentje:
Én nem akarok kivonulni a társadalomból.:D Én a társadalomban érzem jól magam.
2011. jan. 26. 17:41
 7/22 anonim ***** válasza:
a kommunisták gondolkodtak így, mint te. Meg is lett az eredménye
2011. jan. 26. 17:50
 8/22 anonim ***** válasza:

Az izraeli vagyok

Tetelezzuk fel, hogy eltorlod az osszes adossagot. Ez persze azt jelenti, hogy annak, aki eddig sikeresen gurcolt, es sikerult a vagyott lakasra a bankban osszegyujtenie mondjuk szazezret, akkor az is elveszik, hisz a bank sem ados tobbe. Nem is tudna visszaadni a megtakaritast, hiszen a banknak sem adjak vissza masok az adossagot.

De tetelezzuk fel, hogy nem omlik ossze a vilaggazdasag, es masnap minden folytatodik. Azam, csakhogy az autogyarnak a gepsorok mukodtetesehez aram kell, amit ugye eddig ho vegen fizetett. Gondolod, hogy lesz olyan eromu, amelyik hajlando megelolegezni az energiat? Honnan tudja, hogy mar este nem torlik el ismet az adossagokat, es a napi munkat sem tudja kifizetni a dolgozoinak. Es a dolgozok hajlandok lennenek akar egy nap munkat is kockaztatni?

2011. jan. 26. 17:52
 9/22 A kérdező kommentje:

. "Gondolod, hogy lesz olyan eromu, amelyik hajlando megelolegezni az energiat?"

Kiscicám az energiáért, kivéve ha üzemanyagról van szó, mindig utólag fizetünk. Egyébként nem tudom hogy a szolgáltatás amit a gyár kifizetett, illetve ki fog fizetni, hogyan van összefüggésben az adóssággal. A dolgozók is hó végén kapnak fizetést, amikor a vállalat megtermelte a bevételét.

A kommunisták pedig nem tudom mikor töröltek el utoljára adósságot, biztos volt ilyen is, de ez nem tudom miért lenne jellemző a kommunizmusra. Lengyelország államadósságának egy részét is eltörölték, nem beszélve arról, hogy Magyarországnak is felajánlották ezt a lehetőséget rendszerváltáskor, csak mi nem éltünk vele. Hát mondjuk azért ez vicces. xD Akkor az EU kommunista? A kommunizmus a centralizációról, az államosításról meg az egypártrendszerről szól, ja meg a tervgazdálkodásról nem pedig az adósságok eltörléséről .

2011. jan. 26. 18:03
 10/22 anonim ***** válasza:
Nekem nincs adósságom, tudom: boldog ember vagyok, egyek kakit. Nehogymár eltöröljék annak az adósságát aki százmilliókkal tartozik mondjuk az államnak, nekem meg ne legyen semmi hasznom... Ugyanez igaz az olyan országokra, akiknek nincs, vagy nagyon alacsony az államadósságuk.
2011. jan. 26. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!