A jövőben is a legnagyobb gazdaságok nagy része európai ország lesz?
"A jövőben is a legnagyobb gazdaságok nagy része európai ország lesz?"
Az első 10 most: USA, Japán, Kína, Németország, UK, Franciao., Olaszo., Brazília, Spanyolo., Kanada.
A következő 20-30 évben valószínűleg bekerül a 10-be India, és kikerül onnan Kanada vagy Spanyolország. Esetleg még bekerülhet Oroszo. is, és akkor kikerül Spanyolo. és Kanada is. Ebben az esetben ha Oroszo. európai, akkor marad 5 az európaiak száma a top10-ben.
11:17
"és ezeknek az országoknak sokkal gyorsabban növekszik a népességük."
Ez egyszerűen tévedés. Pl. Kínában 2010-ben 1,54 volt az egy nőre jutó gyerekek száma, míg az USA-ban 2,06. Dél-Koreában és Japánban 1,2.
Ami a feltörekvő Brazíliát illeti, ott 2,2, Indiában 2,6. Ezek a számok természetesen csökkennek.
Az egyetlen olyan ország, ahol nem gyorsan, de még érezhetően növekedni fog a lakosság és komoly gazdasági potenciál van, az India.
Ami az "arab világot" illeti, sok helyen már csökkenő pályára állt a lakosság, vagy a növekedés erősen lassul.
ma 11:50
Az arabok nem fognak senkit uralni, az arab országokban egészen más a téma.
1) Algériában és Marokkóban konkrétan rettegnek a bevándorlóktól, amelyek valósággal elárasztják őket Maliból, Nigerből, Nigériából stb., ahol ténylegesen jelentős népszaporulat van, miközben Algériában, Marokkóban és Tunéziában a népesség stagnál vagy fogy.
A különbség az európaiaknak a Maghrebtől való rettegése és a Maghrebnek Fekete-Afrikától való rettegése között az, hogy az előbbi műbalhé, az utóbbi egy valós probléma.
2) Arabok a Maghreben kívül a Közel-Keleten élnek. Ott meg attól rettegnek, hogy ha elfogy az olajuk, akkor mennek vissza oda, ahonnan jöttek, a kőkorszakba.
gondoltam, hogy Európában továbbra is ezek a vezető gazdaságok, és nem Magyarország meg Románia lesz -.-
de én a világra gondoltam, az európai államok egyre elhanyagolhatóbbak lesznek a világban... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!