Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ezt a törvényt hogyan lehet...

Ezt a törvényt hogyan lehet megváltoztatni?

Figyelt kérdés

Ugye Amerikában az alkotmányban benne van, hogy csak az lehet elnök aki ott született. De ezzel van jópár olyan politikus aki alkalmas lenne a posztra de nem lehet elnök.

(Madeleine Albright, Arnold Schwarzenegger, Henry Kissinger, stb)

Gondoltam olyanra, hogyha szereznek elég támogatót(képviselőt, szenátort) akkor kérvényezhetik ennek a módosítását, úgy, hogy olyan is lehet aki elért valamilyen magasabb rangot. (szenátor, képviselő, polgármester, kormányzó)

De ezeknek a politikusoknak kérniük kell a képviselőháztól, hogy ha megszavazzák azt, hogy ő indulhasson a választáson, akkor onnantól bármikor indulhatna.

Mintha ő is ott született lenne.

2010. dec. 30. 20:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"kikötve, hogy semmiféle módositás, mely az ezernyolcsziznyolcadik esztendő előtt készült, nem változtathatja meg semmiféle módon az első cikk kilencedik szakaszának első és negyedik bekezdését és, hogy egy állam sem fosztható meg, beleegyezése nélkül, a szenátusban való egyenlő szavazati jogától.

"

Ez mit jelent?

2010. dec. 30. 21:44
 12/17 A kérdező kommentje:
Már értem. az "ezernyolcsziznyolcadik esztendő előtt készült" pontokat ha módosítják azok nem változtathatják meg a "első cikk kilencedik szakaszának első és negyedik bekezdését és, hogy egy állam sem fosztható meg, beleegyezése nélkül, a szenátusban való egyenlő szavazati jogától."
2010. dec. 30. 21:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Ezt nem kell megváltoztatni. Ez így helyes.
2010. dec. 30. 21:52
 14/17 A kérdező kommentje:
Rosszul értelmeztem. AZ "ezernyolcsziznyolcadik esztendő előtt készült," módosítások nem változtathatják meg " az első cikk kilencedik szakaszának első és negyedik bekezdését és, hogy egy állam sem fosztható meg, beleegyezése nélkül, a szenátusban való egyenlő szavazati jogától."
2010. dec. 30. 21:53
 15/17 KTpearie ***** válasza:
Azért elég vicces, hogy egyforma kvalitásúnak állítod be Kissingert, Albrightot meg Schwarzeneggert, kellemeset nevettem.
2010. dec. 30. 23:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem én állítottam be hanem így volt leírva.
2010. dec. 30. 23:14
 17/17 anonim válasza:
Arnold elnöknek, gondolj már bele mit akarsz ember, kész katasztrófa lenne! Bleeeeh , egyáltalán még az is, hogy kormányzó lehet...
2011. jan. 4. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!