Mi ez a nagy Amerika ellenesség egyesek részéről? (további magyarázat a terjedelmesebb szövegben)
Felhozzák indoknak a háborúikat. De mivel másabb, mint a keresztes háborúk (isten nevében embereket ölni, rabolni és területet foglalni), a gyarmatosítások (Dél-Amerika ásványkincseit áthozni Európába ugyanolyan mint az olaj) vagy a magyarok portyái (elmentünk nyugat felé, kiraboltuk és megöltük őket). Vagy ezek mind mások, mert az Európaiak csinálták?
Mindenbe beleszólnak. Ez azért nem teljesen igaz.
De ez ugyanolyan, mint Angliának az egyensúly politikája volt. (18. század) Sok európai háborúba beleszólt, hogy ne tudjon egyetlen ország se megerősödni rajtuk kívül.
Vannak, aki egy videó alapján megbélyegzik őket, hogy mind olyan hülye.
http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE&translated=1
Bárhol lehet ilyet csinálni. Megkérdezünk sok embert biztos lesz köztük olyan, aki nem tud rá válaszolni.
http://www.youtube.com/watch?v=ONCrE4IoSsY&feature=fvw
http://www.youtube.com/watch?v=w_mkwB9ayK4&feature=related
Sőt még rólunk, magyarokról is:
http://www.youtube.com/watch?v=zekCufIiJCw
Ezek miben másak?
Kultúrájuk. Csak a bevitt európai és más kultúrák és azok keveredései vannak. Tehát az a kultúra, ami máshol is megvan. Hogy bírnák azt másokra ráerőszakolni? Én döntök arról, hogy milyen hagyományokat tisztelek és milyen kultúrát szeretek. Más országok nem vitték be oda a kultúrájukat? (angol, kínai, spanyol)
Miért kellene egy kultúránál megragadni? Az embernek föl kell fedezni a világot.
Van, aki azzal jön, hogy milyen kicsi a történelme.(227 év) Igaz, de milyen erős hatalommá nőtték ki magukat. (főként 60-70-as évek)
"számomra az, az van ott ami nekem kell, meg még jó pár embernek."
De ez a te egyéni magánügyed, mást nem nagyon érdekel.
"És magyarul inkább emigráció, ne amerikaiasodj el"
Te meg ne legyél ennyire okos. Az emigráció kivándorlást, az immigráció bevándorlást jelent.
És amúgy nem amerikai, hanem latin.
"De ez a te egyéni magánügyed, mást nem nagyon érdekel."
81-82 hozzászólás után is még itt vitázol velem meg más is, úgyhogy ez nem így van :D
Jó latin, de ma már az amcsik tolják ezt a szót mindenhol, a vicces r betűikkel.
"És te is ezt tetted, mikor személyes preferenciákra hivatkoztál a sportban, a zenében stb.."
De a sport szubjektív dolog, az immigráció pedig nem.
Az immigráció szó nagyon régen a magyar nyelvben van, már a nyelvújítás előtt is volt. Ne tulajdonítsd már amerikainak.
"Jó latin, de ma már az amcsik tolják ezt a szót mindenhol, a vicces r betűikkel."
Miről beszélsz? A kommunikációt is csak az amcsik tolják ugye, mert latin eredetű? Mi már akkor latin eredetű szavakat használtunk, amikor az USA még gondolat sem volt.
"81-82 hozzászólás után is még itt vitázol velem meg más is, úgyhogy ez nem így van :D"
Csak az 5-dik oldaltól csatlakoztam, bocs. Én nem vitatkoztam, hanem kinyílvánítottam a véleményem, ami nektek nem tetszett és elkezdtetek vitatkozni. Vicces. Szivesen vitatkozom, objektív dolgokról, mint például a fast-food, amire forrást is adtam. De szubjektív dolgokról vitatkozni értelmetlen, amit ti kezdtetek. Csak azért mert nem tetszett a vélemény! Holott tudjátok mi volt a kérdés!
Mikor azt mondja valaki, hogy ránkerőltetik a filmeiket, feljön 2 dolog.
Amerika rájött, hogy sok pénz van ebben ezért erre eléggé ráerősítettek.
A másik, hogy nem erőltetik ránk, mert ők leszarják európát. Ők csak azért költenek 20-30Millió dollárt a reklámokra, hogy sokan elmennyenek moziba és ezzel vegyenek jegyeket. Így 100-120M dollárt is tudnak szerezni. Nekik ez az egész üzlet.
" Az EU-ba is ugyanolyan nehéz letelepedni annak aki nem tagja a schengeni-övezetnek."
Mivel eu tagok vagyunk így könnyebb a letelepedés.
Engem az USA valahogy nem emlékeztetett Európára.
Hiába van ott az az Eiffel torony Vegasban, nem érzem utánzásnak.
Szerintem kell egy ilyen csicsa kaszinóváros egy kontinensre!
Az egész csak egy utca :)
Szerintem érdeme van!
"" Az EU-ba is ugyanolyan nehéz letelepedni annak aki nem tagja a schengeni-övezetnek."
Mivel eu tagok vagyunk így könnyebb a letelepedés."
Tisztelt kérdező! Tudsz mondatot értelmezni?
"Az EU-ba is ugyanolyan nehéz letelepedni annak aki nem tagja a schengeni-övezetnek" Ezt én mondtam (Mellesleg Magyarország tagja a schengeni-övezetnek!
"Mivel eu tagok vagyunk így könnyebb a letelepedés."
És ki, mondta, hogy nem? Schengen tagok vagyunk! De én nem is ezt írtam, hanem hogy a schengenen kívülieknek nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!