Mit jelent az hogy egy ország saját maga adósodik el, mint pl az USA, mely nem kért senkitől pénzt, nem?
"Miért ad valaki kölcsön, ha 100 hogy nem kapja vissza??
Úgy senki sem ad, nem?!"
Az USA Dollár a világ pénze, olyan nincs hogy aki hitelez az USA-nak az nem kapja vissza! Az olajtól kezdve mindennel dollárban kereskednek a tőzsdéken, a világ tartalékvalutája.
És az USA szokott kölcsön adni is?
Vagy csak régen volt az?
A gazdaság lényege a pénzforgalom. Amikor az megáll, akkor a gazdaság is megáll. A pénz fedezete a bizalom. Ha nem lenne bizalom, akkor nem lenne pénzforgalom, és összedőlne az egész.
Amúgy is arra halad, de akkor rögtön meg is történne.
"De ha nincsenek érzéseik az országoknak akkor miért adnak kölcsön?"
Azért mert ezek állampapírok és ha egy ország vagy befektető hitelez az USA-nak, akkor arra megy kamat. A kamat pedig pénz!
"Oké, érdekeik vannak, de az hol érdek, hogy tudják hogy úgyse kapnák vissza?"
Szerinted lenne ember, aki olyan országnak hitelez, aki nem tudja visszafizetni??? Most nézd meg a Portugálokat, leminősítették őket és máris vonulnak ki a hitelezők, nemsokára már IMF hitelre fog szorulni mert a piacról nem lesz képes finanszírozni a kiadásait.
A világgazdaság lényege:
"Öcsi fogja Csöpi csöccsét, Csöpi foja Öcsi pöccsét". Közben a bolygó erőforrásai kimerülnek, és összedől a civilizáció...
"Ez durva lesz: és olyan lehet, hogy az USA nyomat egy rakás bankót, és "egy nagy táskában" odaadja a Kínaiaknak és sziasztok?"
Hát nem hinném.
De mikor?
Kb 100 évet kibír?
Ezt nézd meg, szerintem ez érdekes:
http://www.youtube.com/watch?v=1JE-IPKzUtY
A mai gazdaság olaj alapú, és az átállásra egyszerűen már sem idő, sem pénz nincsen.
Szerintem 10-30 éven belül teljesen megreccsen ez a világrend.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!