A magyar meia hirul adta, hogy a Hamasz megint kezdi?
1. "A harcok tizedik napjára legkevesebb 540 palesztin vesztette életét, közülük 200 civil, és 2000-nél is több a sebesültek száma, Izraelben három civil és egy katona vesztette életét a Hamász rakétatámadásaiban, többen megsérültek, egy katona pedig a vasárnapi harcokban halt meg."
Ez még 2010. január 5-én volt, majdnem 1 éve, de ebből is látszik, hogy nagyságrendekben különböznek az áldozatok és a sebesültek száma.... És mielőtt megkérdezné valaki indexről másoltam, de csak ilyen régi adatot találtam.
2. [link]
Ehhez kapcsolódóan annyit fűznék hozzá, hogy nehogy beakarják már magyarázni nekem, hogy az a pár száz ember télleg felfegyverkezve ráakart támadni az ellenőrzést végző személyekre. Mi értelme lett volna?
"Az ovezet eszaki reszen a Hamasznak egy kikepzo bazisat, delen pedig egy fegyver-csempeszasre hasznalt alagutat tamadtak a repuloink."
Ez még Izrael állam területén történt?
"(Hogy oszinte legyek, szerintem Izraelnek minden raketara valaszolnia kene, es tizszeres erovel - akkor a Hamasz is meggondolna, hogy erdemes-e lovoldoznie.)"
Na ilyenre meg még csak ne is gondoljál. A Hamasz sem áll végtelen emberből, aztán ha az IDF teljes erejével csak lövet mindent ami Hamasz-gyanús, azzal rengeteg civilt ölhettek meg, ami csak még messzebb visz a megbékéléstől. Ugyanezt a hibát követték el az amerikaiak Vietnamban és az oroszok Afganisztánban meg Csecsenföldön. Ha gyűlöletre csak gyűlölet a válasz, abból soha nem lesz béke.
""Az ovezet eszaki reszen a Hamasznak egy kikepzo bazisat, delen pedig egy fegyver-csempeszasre hasznalt alagutat tamadtak a repuloink."
Ez még Izrael állam területén történt? "
Nem. A mult heten a Hamasz altal kilott 42 raketa celpontja van Izrael allam teruleten. Az ovoda, amelynek udvaran tegnapelott a Hamasz raketaja robbant, az van Izrael allam teruleten.
Valamint Izrael teruleten van az a haz is, amelynek furdoszobajaban ma delelott egy fiatal lany furdott. A haz kozel van a gazai hatarhoz, ezert a Gazabol kilott raketat jelzo szirena megszolalasa es a raketa becsapodasa kozott csak 3 masodperc van.
A lany kilepett a kadbol, magara kapott egy furdokopenyt, de a vedett szobaba ereshez at kellett menneie a nappalin. Ekkor csapodott be a raketa, attorte a haz fedelet, es a lany mellett zuhant a padlora. A lany megsebesult, de eletben maradt.
Nehany perc mulva ujra riado, jottek megint a raketak. De ezeknek most nem lakohaz volt a celjuk, hanem "figyelem eltereles". A lovesek alatt ugyanis egy csapat fegyveres kozeledett a hatarhoz. A katonaink azonban nem voltak hajlandok "elfigyelni". Majd megint jon az artatlan palesztin nep elleni haborus bunok meseje.
""(Hogy oszinte legyek, szerintem Izraelnek minden raketara valaszolnia kene, es tizszeres erovel - akkor a Hamasz is meggondolna, hogy erdemes-e lovoldoznie.)"
Na ilyenre meg még csak ne is gondoljál. …………..Ha gyűlöletre csak gyűlölet a válasz, abból soha nem lesz béke."
Pontosan ez volt az oszloi szerzodes lenyege. Izrael beengedte Arafatot es pereputtyat Izraelbe, mind katonailag mind kozigazgatasilag atadta Gazat, Juda es Somron nagy reszet. A zsido falvak teruletet nem adta at, valamint a hozzajuk vezeto utakon "kozos" orjaratban allapodtak meg. Megegyeztek, hogy folytatjak a targyalasokat, meghatarozzak a biztonsagi felteteleket, hatarokat, vizelosztast, stb.
Ez nem gyulolet volt a gyuloletre, hanem eppen annak megszakitasat celzo izraeli gesztus.
Es mit tettek a palesztinok? Ahogy bekerultek egybol kijelentettek, hogy a szerzodes nem ervenyes, masodik intifada, autobusz, kavehaz robbantasok, a targyalasok folytatasat pedig minden uruggyel a mai napig szabotaljak. Azota 14 ev telt el. Tobb ezer ember meghalt, eletre nyomorek lett. Itt is ott is.
Hidd el, nekem az lenne a legjobb, ha az arabok megertenek a beke szavat. De hat csak az ero szavat ertik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!