Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Észak Kórea már túl nagy...

Észak Kórea már túl nagy falat lenne?

Figyelt kérdés

azt tudjuk hogy ha nem avatkozna be az usa Észak megenné Délt ez vitán felül áll

szóval Észak már többször akart volna (véleményem szerint) provokálni 1 had üzenetet (ugye mégse ő kezdje)

-hadi hajó kilövése --> semmi nem történt

-1 órás tüzérségi tűz --> hát ez mi ha nem háborús provokáció? és nem történt semmi

mit csináljon még szerintetek Észak lője Szöult?

szerintem USA gazdasága nem biztos hogy kibírna még 1 háborút... az 1 dolog hogy katonailag magasan fölénybe van de az iraki háború miatt így is nagy adósságai vannak

ráadásul Észak Koreának nincs olyan gyenge hadereje mint pl iraknak

rakétáival eléri az USÁt

és ott van Kína aki biztos nem örülne ha jenkik ott lennének a szomszédba

Kína az usa legnagyobb hitelezője --> be tudja dönteni a gazdaságot, (ezzel maga Kína is rosszul járna)

tehát szerény véleményem szerint nem merik bevállalni a háborút

hogy látjátok?

2010. nov. 28. 14:41
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

ja igen ha még is hadba állna Dél mellett az USA

akkor Iránnak zöld útja lehet a közel keleten

--> Izrael magára marad

tehát Penjanba szerintem a látszat ellenére nincsenek hülyék óriási stratégiai előnyük van

szóval ha most valamit ki akarnak harcolni szerintem minden bizonnyal megkapják (ha reális keretek között maradnak)

2010. nov. 28. 14:46
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Észak-Koreának =ugyanis így írják) még a második világháborúból megmaradt orosz fegyverei vannak, Délnek 10-15 éves amerikai fegyverei. Na most számold ki, ki nyerne. A rakétáik valahol 100 méter út után szoktak a tengerbe csapódni: [link]

Háború esetén az északi hadsereg testületileg állna át az ellenséghez, mert nekik is szar ám abban a rendszerben.

2010. nov. 28. 14:54
 3/13 anonim ***** válasza:

Te most viccelsz, ugye kérdező?

"azt tudjuk hogy ha nem avatkozna be az usa Észak megenné Délt ez vitán felül áll"

Már előttem is írtak, hogy az Északiaknak csak régi elavult hadi felszerelésük van! A mai háborúkban nem a mennyiség, hanem a mínőség számít. Vagy szerinted a Dél ennyire sz.ar? Amikor ott élvonalon járnak a robotok kutatásával? Világcégeik vannak! Majd pont a haderejüket nem fejlesztik egy ilyen szomszéddal szemben?

"szerintem USA gazdasága nem biztos hogy kibírna még 1 háborút... az 1 dolog hogy katonailag magasan fölénybe van de az iraki háború miatt így is nagy adósságai vannak"

Egy ilyen győztes háború igenis megérné neki!

"rakétáival eléri az USÁt"

Álmaidban?

"és ott van Kína aki biztos nem örülne ha jenkik ott lennének a szomszédba"

Nem örülne az biztos, de még ázsiában sem akkora hatalom Kína, hogy pattogjon! Egy csomó amerikai bázis van a környéken! Moccani sem tud az USA nélkül. Ráadásul, ha a prosperitását nem akarja veszélyeztetni, akkor szépen kussolni fog!

"Kína az usa legnagyobb hitelezője --> be tudja dönteni a gazdaságot, (ezzel maga Kína is rosszul járna)"

Ez igaz! Egymásrautaltak!

"tehát szerény véleményem szerint nem merik bevállalni a háborút

hogy látjátok?"

Úgy, hogy sem Kína, sem az USA, sem pedig Dél-Korea nem érdekelt a háborúban. Itt egyedül Észak lehet ilyen őrült!

2010. nov. 28. 15:05
 4/13 BlackSword ***** válasza:
88%

Én sem igazán értelek kérdező... Eleve nem olyan fejletlen Dél-Korea hadserege, ráadásul jelenleg is 23 000 amerikai katona állomásozik ott...

Izraelnek (amiről nem tudni, hogy kerül ide) igen fejlett és jólképzett hadserege van, jól képzett tartalékos állománnyal, és igencsak jó felszereléssel, mivel a GDP (ami egyébként is magas) több, mint 10%-át a hadseregükre költi...

Az USA gazdasága pedig kivételesen erős, és egy elnyúló anyagháborút is kibírna, mert lehet hitelei vannak, de ezekre a hitelekre van fedezete... Kicsit még erősödne is a gazdasága, és még jobban állnának, mint most... Csak követni kellene azt a mintát, amit 1917-18, illetve 1941-1945 között, mivel mindkét VH-ból jól jöttek ki...

Ráadásul, ahogy előttem is írták: Nem biztos, hogy az északi sorozott civilekből álló csapatok nem tucatjával adnák meg magukat akár egy lerobbant koalíciós tanknak is... 1940-ben Franciaország lerohanásánál volt rá példa... A sorozott hadsereg sosem lesz olyan, mint egy hivatásos.

2010. nov. 28. 15:12
 5/13 anonim ***** válasza:

"rakétáival eléri az USÁt"

Van 1 max 2 interkontinentális rakétája? Az USA-nak 200-300. És szerinted mire van a légierő?

2010. nov. 28. 15:40
 6/13 anonim ***** válasza:
15%

Neked meg a magyar nyelvtan lenne túl nagy falat?

Egyébként az északiak csak kétszer annyian vannak mint a déliek, de a felszerelés tekintetében brutálisan el vannak maradva Déltől. Dél-Korea még az USA nélkül is elp*csázná őket.

2010. nov. 28. 17:25
 7/13 anonim ***** válasza:

"szerintem USA gazdasága nem biztos hogy kibírna még 1 háborút... az 1 dolog hogy katonailag magasan fölénybe van de az iraki háború miatt így is nagy adósságai vannak

ráadásul Észak Koreának nincs olyan gyenge hadereje mint pl iraknak

rakétáival eléri az USÁt "

Az usát épp most kéne összeroppantani, leverni. Később még megerősödhet.

2010. nov. 28. 18:25
 8/13 anonim ***** válasza:

En ugyan egyetertek azokkal, akik EK elmaradottsagat jeleztek, de azert ne felejtsuk el, hogy EK-nak VAN atomfegyvere, es mar fenyegetoztek is vele.

Tudtommal DK-nk nincs, (nem vagyok benne egeszen biztos, most nincs kedvem utananezni). Ez azert erdekes, mert ha eszak hasznalja az atomjat, akkor az USA kell, hogy "kolcsonadjon" atomot delnek. Ezt nem tudom, hogy vallalja-e az USA.

Masik szempont Iran. Iran argus szemekkel figyeli, hogy mit csinal Obama, hogy kovetkezteteseket vonhasson le arra vonatkozolag, hogy annak idejen hogy fog az USA ohozza viszonyulni.

2010. nov. 28. 18:50
 9/13 anonim ***** válasza:

"Ez azert erdekes, mert ha eszak hasznalja az atomjat, akkor az USA kell, hogy "kolcsonadjon" atomot delnek. Ezt nem tudom, hogy vallalja-e az USA."

A tüzérségi támadás előtti napon volt arról szó a déliek kormányában, hogy megkérik az USÁt, hogy újra telepítsen taktikai atomfegyvereket a félszigeten. Ha elhatározzák magukat, csak napok kérdése lenne, amíg bevethetővé válik.

2010. nov. 28. 19:07
 10/13 anonim ***** válasza:
És mégis hogy juttatják át azt az atomfegyvert a határon, egy ügynök átcsempészi a robbanófejet a seggében a szöuli reptérre? Ugyanis a rakétáik szarok, a légierejük szar, ágyúból meg nem lehet kilőni, szóval ha csak nem öngyilkos merényletre készülnek vele, az se sokat ér.
2010. nov. 28. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!