Izrael folytatja a palesztinok elleni népirtást?

Pont az a baj, hogy nincs folyamatban a túszalku. Március 1-én lejárt. Izrael szerette volna, ha meghosszabbítják a ramadanra is, a Hamasz pedig új tárgyalásokat akart. Mivel a Hamasz a meghosszabbítást elutasította, nincs alku, nincs tűzszünet most.
De végül csak az lesz amit a Hamasz akart, jön egy új tárgyalás, csak most megint kérdéses az ideje meg, hogy addig mi lesz az intenzitása a háborúnak.
A meghosszabbítás egy picit egyszerűbb lett volna, és a köztes időszak sem lett volna, mint ami most lett.

"Izrael megtiltotta a segélyszállítmányok belépését Gázába, most pedig a víz és áram elzárására készül."
Támogatható ötlet, nekem nincs vele problémám.
"Valószínű a katonai támadást is folytatni fogja."
Ezt se értem, hogy miért probléma.
Palesztinok pedig még mindig nincsenek - mint nemzetiség -, hiszen az arabok akik magukat palesztinnak nevezik, gyakorlatilag Arab migránsok Egyiptomból, Irakból, Szíriából, innen-onnan, sokan egyenesen az Arab-félszigetről - ezt amúgy a Hamas miniszterei, "palesztin" történészek is fenntartják.

"Azt hiszem a 14-es zsidó válaszoló népirtást támogató kommentje mindent elmond a cionista zsidók valódi természetéről és hogy milyen veszélyt jelent a világra a cionizmus."
Egyelőre az iszlám és a sok agymosott fanatikus követője nagyobb veszély a világra, minthogy a zsidóknak van egy Alföldnél is kisebb országuk. Lehet ezt csűrni-csavarni, a magukat görögökről elnevező arabok (értsd: "palesztinok") akármerre jártak az arab világban, csak a káoszt és felfordulást vitték magukkal mindenhová.

"Egyébként sok muszlim és palesztinpárti ember szerint Gáza és a Hamasz "győzött". Akkor mi szükség segélyszállítmányokra és az izraeli áramra és vízre? Érthetetlen."
Izrael nem engedi hogy a gázaiak kereskedjenek, így nem jutnak élelemhez, segélyszállítmányokra szorulnak. Ez is a népirtás része a zsidók részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!