Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Többször hallottam már ukrán...

Többször hallottam már ukrán közvéleménykutatásról, hogy Zelenszkijt csak 4% ukrán támogatja, ennyi szavazatot kapna. Hol, hogyan és ki-kik készítették ezt a felmérést? Hogy lehetett publikálni?

Figyelt kérdés

Ukrajnában nem be van tiltva az ellenzéki sajtó? Az utcáról szedik össze az öreg nyomorékokat a frontra, Zelenszkij egy diktátor, akkor hogy tudnak egy olyan közvéleménykutatást lebonyolítani, ami 96%-ban Zelenszkij ellen szól? Kik és hányan voltak ebben a közvéleménykutatásban megkérdezve és mik voltak a kérdések? Melyik hírportálon volt először publikálva ez?

Más diktátoroknál ahol még háborús állapot sincs ott is a diktátorok uralma alatt a diktátort szokták 99%-os támogatottsággal kihozni, még akkor is, ha gyűlöli Őt a népe.

Az ukrán népről nehezen nézném ki, hogy 96%-uk egy oroszoknak kedvező eredményt hozzon ki azzal az Emberrel szemben, aki évek óta kitart az oroszok ellen.

Ezzel a részével lehetne vitatkozni, de az elődje egy orosz báb volt, akiből nem kértek az ukránok, a többi meg abban látja Ukrajna jövőjét, ha már a háború elején kapitulált volna.

Nekem sehogyan sem áll össze ez az állítólagos közvéleménykutatás.

márc. 2. 07:45
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Az orosz propaganda elég meglepő dolgokra képes.
márc. 2. 07:53
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Nincs hivatalos közvélemény kutatás.
márc. 2. 08:09
 3/9 anonim ***** válasza:
48%

“ Ukrajnában nem be van tiltva az ellenzéki sajtó? ”

Nincs, betiltva. Gondolom oroszpárti, azaz hazaáruló orgánumokat tultottak be, nagyon helyesen.

“ Az utcáról szedik össze az öreg nyomorékokat a frontra, Zelenszkij egy diktátor, akkor hogy tudnak egy olyan közvéleménykutatást lebonyolítani, ami 96%-ban Zelenszkij ellen szól?”

Nem szedik össze, nem Zeli a diktátor, hanem putler és hol van ez a kutatás? Ki készítette, mikor?

“ Más diktátoroknál ahol még háborús állapot sincs ott is a diktátorok uralma alatt a diktátort szokták 99%-os támogatottsággal kihozni, még akkor is, ha gyűlöli Őt a népe.”

Putyin erre tökéletes példa.

“ Az ukrán népről nehezen nézném ki, hogy 96%-uk egy oroszoknak kedvező eredményt hozzon ki azzal az Emberrel szemben, aki évek óta kitart az oroszok ellen.”

Na, akkor mégsem diktátor, hanem valós támogatással korményzó, megszavazot vezető?

márc. 2. 08:09
 4/9 A kérdező kommentje:

"Na, akkor mégsem diktátor, hanem valós támogatással korményzó, megszavazot vezető?"

1: A diktátort azért írtam, mert az Őt kritizáló hangok diktátornak nevezik.

2: A diktátor titulus önmagában nem pejoratív jelző. A római birodalomból ered, amikor háborúk, vagy nagyobb problémák esetén ki lett nevezve egy diktátor, aki teljhatalmat gyakorolhatott, de ezt nem önkényesen, önzően és addig, amíg az adott probléma el nem hárult.

Egy háború idején nem nagyon szoktak lenni szavazások, kormányváltások egy megszállt területű országban, ilyenkor az ország adott vezetője egyfajta diktátor státuszba lép, azért, hogy az ország gyorsabban tudjon reagálni, ne kelljen a bürokráciával időt pocsékolni. Nem minden diktátor egyenlő egy Pol Pottal.

3: Az egész kérdésem arról szól, hogy ki és hogyan meg hol csinálta ezt a közvéleménykutatást. A Vietnámi háború idején a demokrácia hazájában USA-ban sem nagyon szerette a karhatalom, ha a Vietnámi háborút kritizálták, pedig az USA területén semmilyen háború nem zajlott. Ukrajnának jelentős része megszállás alatt áll, folyamatosan támadás alatt van az ország, képtelenségnek tartom, hogy ilyen körülmények között egy defetista, ellenségnek kedvező, szinte 100%-os egyetértésű felmérés szülessen, illetve születhessen.

Ha Ukrajna valóban annyira korrupt és Zelenszkij valóban annyira önző, hataloméhes diktátor, akkor hogy-hogy nem egy olyan felmérés született, amiben 99% támogatja Zelenszkijt?

márc. 2. 08:27
 5/9 anonim ***** válasza:
88%

Orosz propaganda

Szerencsére Putyin támogatottsága 110%

márc. 2. 09:28
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

A ruszkik és a ruszki bérenc g.cik nevezik az ukrán elnököt diktátornak.

A diktátor jelző ma csak és kizárólag pejorativ értelemben használatos

márc. 2. 09:31
 7/9 A kérdező kommentje:

"A ruszkik és a ruszki bérenc g.cik nevezik az ukrán elnököt diktátornak."

Oké, de Én most az általad "ruszki bérenc g.cik"-et kérdezem arról, akik Zelenszkijt diktátornak nevezik, hogy egy diktátor vasmarkú hatalma mellett, hogy születhet egy a Diktátort 96%-ban elítélő felmérés? Meg úgy amúgy is, egy háború sújtotta országban milyen csoportnak van lehetősége ilyen jellegű felmérést végeznie és ezt hogyan végezte? Akár diktátor vezeti ilyen körülmények között az országot, akár nem, ilyenre akkor sem hiszem, hogy van lehetőség.

márc. 2. 10:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
egész világosan leírták már neked, hogy ez orosz propaganda. te itt aljas orosz propagandát terjesztel
márc. 2. 12:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Én? Én kérdőjelezem meg pont ennek a hitelességét, és szeretnék rá bizonyítást kapni. Vagy Te most miről beszélsz, nem Nekem írtad?
márc. 2. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!