Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi történik, ha a szélsőjobb...

Mi történik, ha a szélsőjobb előretör Németországban?

Figyelt kérdés
Létrejöhet olyan helyzet, mint Magyarországon 2010-ben, hogy a szélsőjobb lesz a második erő, és a baloldal legyengül? Akkor olyan lesz Németországban, mint nálunk az Orbán-rendszer? Azt is olvastam, hogy várhatóan a rendszerellenes szélsőbal is megerősödik, az egykori Kelet-Németországban a rendszerváltás óta nem látott népszerűségű az átnevezett kommunista párt. Nagyon nehezen lehet majd így szélsőségek nélkül kormányt alakítani, lehet, csak 4-5 párttal, akár csak a Die Linkével. Engem ez a helyzet nagyon emlékeztet a weimari köztársaság végére. Nem kéne megakadályozni a katasztrófát? Ha egy életképtelen kormány alakul, és elbukik, előbb-utóbb meghatározó erővé válhatnak a szélsőségesek. Miért lettek ilyen erősek? Mit lehetne tenni ellenük?

tegnap 18:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
#9 De, a Die Linke az kommunista, ahogy a CDU/CSU meg az SPD is.
tegnap 19:36
 12/15 anonim ***** válasza:
47%
tudom, hogy úgysem fognak kormányra jutni, de én rájuk szavaztam és remélem, hogy azért megfingatják az álkeresztény migránspátyolgató cdu/csu-t.
tegnap 19:38
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

"előbb-utóbb meghatározó erővé válhatnak a szélsőségesek. Miért lettek ilyen erősek? Mit lehetne tenni ellenük?"

Nem kellett volna annyi migrátort beengedni és fényesre nyalni a tomporukat, meg elszúrni a gazdaságpolitikát! Lásd. a német autóipar meghanyatlása.

Egyre elégedetlenebbek a polgárok.

tegnap 19:40
 14/15 anonim ***** válasza:
71%

ma 19:40

így-így. én postásként dolgozom, azt mondta nekem a múltkor egy ügyfél, eddig utálta az AfD-t, de bennük látja csak azt, hogy kidobálná a gazdaságilag káros migránsokat. Csendben hozzátette, hogy azért fél rájuk szavazni, mert akkor azt hinnék, hogy náci. Már gondolkozott azon is, hogy Magyarországra költözik... Azt mondtam neki, bamme a te országod, kit erdekel, ki mit gondol. szavazzon arra, akit érdemesnek talál.

tegnap 19:47
 15/15 anonim ***** válasza:
77%

mi történik? pl:

valószínű nem lesz hetente késelés

talán túléli az autóipar

tegnap 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!